Vladimir Putin l-a plimbat pe liderul nord coreean cu o limuzină fabricată în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin l-a plimbat pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un, cu o limuzină de lux fabricată în Rusia, în timpul vizitei liderului rus la Phenian, relatează Reuters.

Vladimir Putin si Kim Jong Un FOTO Profimedia
Vladimir Putin si Kim Jong Un FOTO Profimedia

Momentul bizar a avut loc după ce liderii Rusiei și Coreei de Nord au semnat un acord prin care și-au luat angajamentul de a consolida cooperarea militară dintre cele două țări.

Mai multe înregistrări publicate de presa rusă îl arată pe șeful de la Kremlin cum se urcă la volanul unei limuzine negre, care pare să fie chiar mașina sa prezidențială în Rusia. Pe locul pasagerului s-a urcat nimeni altul decât liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Potrivit imaginilor, mașina a parcurs un scurt traseu printr-un parc, iar apoi s-a oprit. Un bărbat nord-coreean a sărit atunci să îi deschidă ușa liderului de la Phenian, înainte de a face același gest pentru Vladimir Putin.

Kim Jong-un a primit de la președintele rus propria sa limuzină Aurus, de fabricație rusească, a declarat un consilier al lui Putin, citat de Reuters. Acesta a mai primit un model similar, drept cadou din partea Kremlinului, și în luna februarie, ceea ce înseamnă că acum are două astfel de limuzine.

Un moment similar a avut loc și în septembrie, anul trecut, în timpul vizitei lui Kim Jong-un în Rusia. La vremea respectivă, Vladimir Putin i-a prezentat liderului nord-coreean unul dintre vehiculele sale, iar acesta s-a arătat foarte entuziasmat.

Potrivit Reuters, Kim Jong-un are o întreagă colecție de autoturisme de lux fabricate în străinătate și aduse, cel mai probabil, în mod ilegal în Coreea de Nord, din cauza interdicțiilor care afectează țara încă din 2013.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite