Coreea de Nord a trimis aproape 5 milioane de obuze de artilerie Rusiei

0
Publicat:

Coreea de Nord a trimis în Rusia cel puţin 10.000 de containere maritime cu aproape 5 milioane de obuze de artilerie , a declarat ministrul sud-coreean al apărării Shin Won-sik pentru Bloomberg News .

tun obuze foc separatisti pro rusi donbass razboi foto mil.in.ua

Cu toate acestea, liderul rus Vladimir Putin este prosibil să ceară mai multe muniții în timpul următoarei vizite la Phenian.

„Se așteaptă ca Putin să caute o cooperare mai strânsă în materie de securitate cu Coreea de Nord, în special provizii militare, cum ar fi obuzele de artilerie, care sunt necesare pentru a profita de șansa de a câștiga”, a spus Shin Won-sik.

Coreea de Nord a trimis și zeci de rachete balistice în Rusia, a ami spus oficialul sud-corean.

În schimbul muniției, Rusia a trimis Coreei de Nord tehnologii care ar ajuta-o să desfășoare o serie de sateliți spion, precum și arme convenționale, cum ar fi tancuri și avioane, relatează Bloomberg.

În februarie, Seul a declarat că Rusia ar putea primi până la trei milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord.

Munițiile trimise de Coreea de Nord de când Putin și Kim s-au întâlnit în Rusia în septembrie anul trecut au depășit cu mult ceea ce SUA și Uniunea Europeană au trimis Ucrainei.

Acest lucru a permis forțelor Kremlinului să bombardeze Ucraina, deoarece aceasta a fost forțată să raționeze muniția din cauza scăderii proviziilor - ajutorul pentru Ucraina fiind blocat în Congresul SUA.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite