Statele Unite, „preocupate” de „aprofundarea relaţiei” între Rusia şi Coreea de Nord

0
Publicat:

Statele Unite s-au declarat luni preocupate de „aprofundarea relaţiei” între Rusia şi Coreea de Nord, în timp ce Vladimir Putin se pregăteşte să efectueze o vizită la Phenian marţi şi miercuri pentru a semna - potrivit presei ruse - „documente importante”, relatează AFP, citată de Agerpres.

John Kirby este preocupat de „aprofundarea relaţiei” între Rusia şi Coreea. FOTO Profimedia
John Kirby este preocupat de „aprofundarea relaţiei” între Rusia şi Coreea. FOTO Profimedia

„Ceea ce ne preocupă este aprofundarea relaţiei între aceste două ţări, nu doar din cauza impactului pe care l-ar avea asupra poporului ucrainean, căci ştim că rachete balistice nord-coreene sunt utilizate în continuare pentru a lovi ţinte ucrainene, ci şi pentru că aceasta ar putea avea o anume reciprocitate care ar putea afecta securitatea Peninsulei Coreene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby.

Stoltenberg: Rusia „încalcă (de acum) sancţiunile” impuse Coreei de Nord

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat, luni, la Washington, că Rusia - membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU „încalcă (de acum) sancţiunile” impuse Coreei de Nord.

Această vizită „arată până în ce punct preşedintele Putin şi Moscova sunt dependente de acum de ţări autoritare din lumea întreagă. Prietenii lor cei mai apropiaţi şi cei mai mari susţinători ai efortului de război rusesc - război de agresiune- sunt Coreea de Nord, Iranul şi China", a comentat, luni, Stoltenberg.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite