VIDEO Statele Unite trimit nave de război şi drone de supraveghere în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA au trimis nave de război în Libia
SUA au trimis nave de război în Libia

Statele Unite au trimis nave de război şi drone de supraveghere pentru a-i prinde pe cei care l-au ucis pe ambasadorul american din Libia, un atac ce i-a scandalizat pe americani şi libieni, deopotrivă, informează CNN.

Un înalt oficial american a declarat pentru CNN că dronele americane de supraveghere se vor alătura căutărilor jihadiştilor care ar putea avea legătură cu atacul de marţi noapte. Dronele vor aduna informaţii ce vor fi predate oficialilor libieni.

De asemenea, în drum spre coasta libiană sunt şi două distrugătoare americane, USS Laboon şi USS McFaul, au precizat oficiali americani pentru CNN. Cele două nave de război sunt dotate cu rachete ghidate prin satelit, ce pot fi programate pentru a lovi ţinte specifice.  

Această decizie va oferi flexibilitate în cazul în care administraţia comandă acţiuni împotriva unor ţinte din interiorul Libiei.

USS Laboon este de miercuri în largul coastelor libiene, în timp ce USS McFaul este la câteva zile de destinaţie. Echipajul total al navelor trimise spre Libia este de peste 300 de membri.

Ambasadorului SUA în Libia, Chris Stevens, care a fost ucis într-un atac din 11 septembrie, a ajutat la salvarea oraşului libian Benghazy, în timpul revoluţiei de anul trecut. În acelaşi oraş a şi fost uci marţi seară, alături de un alt diplomat şi doi ofiţeri de stat din Departamentul de Securitate, atunci când manifestanţii au luat cu asalt Consulatul SUA.

Ambasada ameriană din Benghazi a fost una dintre multele misiuni diplomatice americane din statele arabe, care se confruntă cu proteste, după publicarea pe YouTube a unui film care a ridiculizat musulmanii şi l-a întruchipat pe profetul Mohamed ca pe un molestator de copii, afemeiat şi criminal nemilos.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite