Stoltenberg consideră periculoase cuvintele lui Trump despre refuzul țărilor NATO de a se proteja reciproc

0
Publicat:

Secretarul general al NATO a mai remarcat că astfel de declarații pun în pericol soldații americani și europeni.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Arhiva Adevărul
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Arhiva Adevărul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră că declarațiile fostului președinte american Donald Trump despre refuzul NATO de a apăra țările membre pun în pericol soldații europeni și americani.

Orice sugestie conform căreia aliații nu se vor proteja unii pe alții subminează întreaga noastră securitate, inclusiv securitatea Statelor Unite și îi expune pe soldații americani și europeni la riscuri crescute”, a declarat secretarul general citat de Reuters .

Sâmbătă, Donald Trump, care caută nominalizarea la președinția SUA de la Partidul Republican, vorbind cu susținătorii săi din Carolina de Sud, unde vor avea loc primarele partidului său pe 24 februarie, și-a amintit una dintre întâlnirile sale cu liderii NATO. „Unul dintre președinții unei țări importante s-a ridicat și a întrebat: „Domnule, dacă nu plătim și Rusia ne atacă, ne veți proteja?” Am spus: „Nu ați plătit? Ai întârziat la plată?" El a spus: "Da, să zicem că se întâmplă așa." Nu, nu te-aș apăra, mai mult, i-aș încuraja să facă ce vor. Trebuie să plătești", a spus fostul președinte. . Nu a precizat când și unde a avut loc această conversație și nici care dintre lideri i-a pus o astfel de întrebare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite