Statele Unite au distrus mai multe drone şi rachete antinavă ale rebelilor houthi

0
Publicat:

Statele Unite au executat lovituri împotriva unor drone, sisteme de rachete antinavă şi containere de depozitare a armelor aparţinând rebelilor houthi în Yemen, a transmis Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM), notează AFP, scrie AGERPRES.

Rebeli houthi FOTO: EPA-EFE
Rebeli houthi FOTO: EPA-EFE

Forţele americane au „distrus şapte rachete antinavă, trei drone şi trei containere de depozitare a armelor în zonele din Yemen controlate de houthi”, potrivit mesajului publicat luni de CENTCOM pe reţeaua socială X.

Dronele şi sistemele de rachete erau considerate „o ameninţare iminentă” pentru navele comerciale şi vasele de război americane, a precizat CENTCOM, ca la orice atac american.

Rebelii houthi, susținuți de Iran, efectuează din noiembrie atacuri asupra navelor pe care le consideră a avea legături cu Israelul. Aceștia susţin că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul poartă un război dur împotriva Hamas în represalii la atacul acestei mişcări palestiniene pe teritoriul israelian din 7 octombrie.

Împotriva atacurilor houthi, Statele Unite, susţinător al Israelului, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie şi au lansat, cu ajutorul Marii Britanii, lovituri în Yemen împotriva rebelilor houthi. De atunci, rebelii şi-au extins atacurile și împotriva navelor având legături cu Statele Unite sau Marea Britanie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite