Fregata germană trimisă în Marea Roșie pentru a proteja navele civile de atacurile houthi a fost pe punctul de a doborî o dronă SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fregată germană, trimisă recent în Marea Roșie pentru a asigura protecția navelor civile împotriva rebelilor houthi, a fost pe punctul de a doborî o dronă americană, a relatat miercuri mass-media germană.

drona mq 9 reaper jpg

Ministerul german al Apărării Boris Pistorius a confirmat că un incident în care a fost implicată o dronă a unei națiuni aliate a avut loc luni, dar fără a numi țara căreia îi aparținea aparatul de zbor, relatează DW.

Pistorius a declarat că fregata Hesse, care a sosit în Marea Roșie în weekend, în cadrul misiunii UE de a apăra navele comerciale de atacurile rebelilor houthi din Yemen, a deschis focul împotriva unei drone, după ce eforturile de identificare „au fost fără succes”.

Cele două rachete lansate de fregata germană Hessen și-au ratat ținta și s-au prăbușit în mare, din cauza „unor probleme tehnice”, potrivit Der Spiegel, care a scris că ținta ratată a fost dronă de recunoaștere Reaper a SUA.

Ce căuta drona americană în zonă

Fără a-și cita sursele, Spiegel a speculat că drona americană s-ar fi putut afla în zonă, „ca parte a unei misiuni antiteroriste americane”, fără legătură cu protecția navelor civile din Marea Roşie.

Sursele Spiegel au comentat că, în urma incidentului, oficialii militari şi-au dat seama că „ar trebui îmbunătățită” coordonarea dintre țările aliate ce participă la diverse misiuni din regiunea din jurul Yemenului.

Cotidianul „Frankfurter Allgemeine Zeitung„ a subliniat că „se știe că dronele americane de luptă sunt folosite în regiune fără a avea nimic de-a face cu operațiunea din Marea Roșie”.

Hesse, care are un echipaj de 240 de soldați și marinari, a doborât miercuri cu succes două drone Houthi în doar 15 minute.

Fregata a ajuns în Marea Roșie în cursul weekendului, după ce Parlamentul german a aprobat vineri participarea sa la misiunea UE de protecție a transportului maritim împotriva atacurilor houthi, potrivit armatei germane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite