Președintele Biden consideră că o încetare a focului până în Ramadan se anunţă dificilă

0
Publicat:

Preşedintele Joe Biden a spus vineri că va fi dificil să se obţină o încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza înaintea Ramadanului, la începutul săptămânii viitoare, transmite AFP, scrie Agerpres.

Steag Hamas FOTO: Shutterstock
Steag Hamas FOTO: Shutterstock

„Acest lucru se anunţă dificil”, a declarat preşedintele Joe Biden, întrebat despre şansele încheierii unui acord înaintea începerii postului musulman.

Joe Biden s-a declarat „foarte” îngrijorat de violenţele care ar putea izbucni în timpul Ramadanului în Ierusalimul de Est, un teritoriu palestinian anexat şi ocupat de Israel.

Hamas le-a cerut palestinienilor să se „mobilizeze” şi să „se înghesuie” în timpul Ramadanului la moscheea al-Aqsa din Ierusalim, unde există temeri cu privire la tensiuni în această perioadă, după cinci luni de război în Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană.

Hamas a declarat că nu va face „niciun compromis” în ceea ce privește la cererile sale de încetare permanentă a focului în Fâşia Gaza şi de retragere a trupelor israeliene în schimbul oricărui acord privind eliberarea ostaticilor.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite