Papa Francisc condamnă „spirala morţii” în Orientul Mijlociu. „Să găsească alte soluţii”

0
Publicat:

Papa Francisc a condamnat duminică „spirala morţii” în creştere din Orientul Mijlociu și a făcut apel la cele două părţi implicate în conflictul israeliano-palestinian să se angajeze în „căutarea sinceră a păcii”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Papa Francisc. FOTO Profimedia
Papa Francisc. FOTO Profimedia

Suveranul Pontif a deplâns situația din Orientul Mijlociu în timpul rugăciunii Angelus de duminică, din Piaţa Sfântul Petru din Roma.

„Spirala morţii care creşte zi după zi stinge rarele raze de încredere care există între cele două popoare”, a spus Papa Francisc, cu referire la raidul israelian de joi, dintr-o tabără de refugiaţi din Cisiordania, care s-a soldat cu zece morţi, dar şi la atacul de vineri al unui palestinian, care a împuşcat mortal şapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalim.

Papa a amintit că de la începutul anului, zeci de palestinieni au fost ucişi în schimburi de focuri cu armata israeliană și a chemat „cele două guverne şi comunitatea internaţională să găsească alte soluţii fără a aştepta, inclusiv dialogul şi căutarea sinceră a păcii”.

Amintim că un palestinian a ucis cu focuri de armă, vineri, șapte persoane lângă o sinagogă în Ierusalimul de Est. Atacul a avut loc în timpul rugăciunilor de Sabat. 

A doua zi, două persoane au fost rănite în Ierusalimul de Est de către un palestinian în vârstă de doar 13 ani. 

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu i-a invitat pe israelieni să nu își facă singuri dreptate, el promițând că va lua măsuri imediate.  

Netanyahu a promis un răspuns „puternic, rapid şi precis” dat „terorismului”, după ce au avut loc două atacuri palestiniene în Ierusalimul de Est. Unul dintre atacuri a avut loc chiar lângă o sinagogă.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite