Atac armat la o sinagogă în Ierusalim: cel puțin opt morți FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin opt persoane au fost ucise și alte 10 au fost rănite, vineri seară, într-un atac terorist la o sinagogă din cartierul Neve Yaakov din Ierusalimul de Est, conform  The Jerusalem Post.

Teroristul a fost neutralizat Foto: Twitter
Teroristul a fost neutralizat Foto: Twitter

UPDATE 06:00 Palestinienii au sărbătorit atacul de la sinagoga din Ierusalim, dar nu au revendicat atacul

Grupurile militante palestiniene au lăudat atacul în urma căruia și-au pierdut viața 8 persoane, dar au afirmat și că niciun membru de-ai lor nu este responsaibil. Și mai multe persoane din Cisiordania ocupată sau Fâșia Gaza au sărbătorit trăgând cu armele în aer. 

UPDATE 04:00 Ambasadorul Germaniei s-a declarat profund întristat de atacul armat din Ierusalim

Ambasadorul Germaniei în Israel, Steffen Seibert și-a exprimat condoleanțe pentru familiile îndurerate în urma atacului terorist.

„Inima mea este către familiile victimelor ucise și mă rog pentru sănătatea răniților”, a scris el pe Twitter.

Și ministrul de externe al Marii Britanii a reacționat pe rețelele de socializare. El a transmis că Marea Britanie este alături de israelieni. 

”Atacul asupra credincioșilor dintr-o sinagogă de Ziua Memorială a Holocaustului și în timpul Shabatului este oribil”, a scris James Cleverly pe Twitter.

UPDATE 00:00 La fața locului a sosit și prim-ministrul israelian

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a ajuns la locul unde au avut loc împușcăturile. I s-a alăturat și ministrul Securității Naționale, itamar Ben-Gvir. 

Comisarul de poliție israelian Koki Shabtai a numit acest atac ca fiind „unul dintre cele mai grave atacuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani”.

"Mai mulţi răniţi după un atac armat în cartierul Neve Yaakov" populat de colonişti din Ierusalimul de Est, au anunţat au anunţat serviciile de urgenţă israeliene într-un comunicat.  conform Agerpres

Teroristul, care a deschis focul asupra oamenilor care părăseau sinagoga după rugăciunile de vineri seara, a fost ucis de forțele de securitate după ce a încercat să evadeze într-o mașină.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu ar fi primit actualizări de la fața locului și urmează să efectueze o evaluare a situației în această seară.

Comisarul de poliție Kobi Shabtai a sosit la locul incidentului la scurt timp după ce a avut loc împușcătura.

"Am văzut o femeie și 4 bărbați întinși pe drum. Au suferit răni prin împușcătură și nu aveau semne de viață și a trebuit să le confirmăm decesul imediat", a declarat Fadi Dekidek, unul dintre paramedicii ajunși la fața locului. „Alți trei răniți, inclusiv o femeie de 70 de ani în stare critică, au fost duși la Spitalul Hadassah din Mount Scopus

"Suntem antrenați pentru asta. Din păcate, nu putem uita un atac terorist și îl experimentăm din nou pe fiecare. Nu avem nimic de făcut; acesta este momentul să acționăm profesional, deoarece aceasta este diferența dintre viață și moarte", a continuat Dekidek.

Printre răniți se află și un tânăr de 20 de ani în stare gravă și un adolescent de 14 ani în stare moderată. Un bărbat de 30 de ani în stare critică și o femeie de 60 de ani în stare moderată au fost duși la Spitalul Shaare Zedek.

Liderul opoziției din Israel, Yair Lapid, a declarat: "Mi se rupe inima în aceste vremuri grele. Transmit condoleanțe familiilor care și-au pierdut pe cei dragi și le doresc recuperare rapidă celor răniți. Terorismul nu trebuie lăsat să se ridice nicăieri. Aceste amenințări trebuie să fie tratate cu asprime”.

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite