Israelul a atacat Fâşia Gaza cu mai multe rachete - VIDEO

0
Publicat:

Armata israeliană a anunţat vineri că efectuează lovituri împotriva Fâşiei Gaza, ca răspuns la tirurile de rachete provenite din enclava palestiniană, informează AFP.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

La scurt timp după miezul nopţii, două rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian, potrivit martorilor şi surselor locale de securitate.

Nerevendicate imediat, ele au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, potrivit știrileprotv.ro. 

Cel puţin zece palestinieni au fost ucişi în operaţiunile israeliene de joi în Cisiordania.

Autoritatea Palestiniană pune capăt coordonării în materie de securitate cu Israelul

Autoritatea Palestiniană a anunţat joi că pune capăt coordonării în materie de securitate cu Israelul, după un raid militar israelian în timpul căruia nouă palestinieni au fost ucişi în tabăra de refugiaţi din Jenin, oraş din nordul Cisiordaniei ocupate, informează AFP.

„În contextul agresiunilor repetate împotriva poporului nostru şi încălcării acordurilor semnate, inclusiv în domeniul securităţii, considerăm că o coordonare în materie de securitate cu guvernul israelian încetează să existe din acest moment”, a anunţat într-un comunicat biroul preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, potrivit Agerpres. 

Autoritatea Palestiniană luase deja o decizie similară în mai 2020, pentru a protesta împotriva unui proiect israelian de anexare de pământuri din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de armata israeliană din 1967.

Coordonarea în domeniul securităţii între israelieni şi palestinieni - moştenire a Acordurilor de la Oslo (1933) care au dus la crearea Autorităţii Palestiniene - fusese reluată în noiembrie 2020. Suspendarea ei avusese un efect inclusiv asupra transferurilor de pacienţi palestinieni către spitale israeliene.

Acest anunţ palestinian survine după o incursiune militară israeliană, joi dimineaţa, în tabăra de refugiaţi din Jenin, incursiune în timpul căreia au fost ucişi nouă palestinieni.

Armata israeliană a anunţat că a desfăşurat o „operaţiune de contraterorism” ce a vizat membri ai organizaţiei Jihadul Islamic, care, potrivit ministrului israelian al apărării Yoav Gallant, plănuiau un atac în Israel.

Alte incidente au izbucnit în alte zone din Cisiordania. Un al zecelea palestinian a fost ucis cu focuri de armă de armata israeliană joi, la Al-Ram, lângă Ierusalim, în condiţii neprecizate.

Aceste decese au majorat la 30 numărul de palestinieni - civili sau membri ai unor grupuri armate - ucişi de la începutul anului în confruntări cu forţele sau cu civili israelieni.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite