Momentul tensionat în care soldații israelieni se luptă cu atacatorii Hamas într-o școală din Gaza și apoi găsesc un tunel VIDEO FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele de apărare israeliene au dezvăluit imagini cu soldați angajați într-o luptă cu bărbați înarmați din Hamas într-o școală din Gaza, înainte de a găsi intrarea unui tunel subteran care duce la o moschee din apropiere, relatează Daily Mail.

Soldații israelienii au descoperit intrarea unui tunel într-o scoală din Gaza FOTO IDF/Twitter
Soldații israelienii au descoperit intrarea unui tunel într-o scoală din Gaza FOTO IDF/Twitter

Înregistrarea video surprinde momentul în care soldații israelieni trag într-un coridor întunecat din complexul școlar, în timp ce pe podea sunt împrăștiate bucăți de lemn și alte resturi.

IDF a explicat că filmarea este realizată în Shejaiya, în nordul Gaza, și că arată soldați din două unități care se află sub focul unei celule teroriste Hamas.

Armata israeliană susține că luptătorii Hamas au încercat să atragă soldații israelieni într-o ambuscadă cu focuri de armă și explozibili, dar au fost neutralizați.

O a doua înregistrare video arată devastarea cartierului și ceea ce pare a fi un tunel întunecat și adânc.

IDF a declarat că acesta este intrarea unui tunel, găsit în interiorul uneia dintre sălile de clasă ale școlii și care duce la o moschee din apropiere.

Împărtășind videoclipul pe X, purtătorul de cuvânt israelian Daniel Hagari a scris: „În cadrul activităților luptătorilor din echipa Brigăzii 188 în inima cartierului Shejaiya, forțele din Unitatea de combatere a terorismului (LOTR) împreună cu luptătorii din Batalionul 74 al Escadronului terorist Hamas au dat peste un complex școlar în inima cartierului".

Israelul susține că i-a ucis pe toți atacatorii din zonă și a găsit o serie de arme, grenade și muniție.

De asemenea, a declarat că tunelul face parte dintr-o 'rută subterană extinsă' în Shujaiya.

Israelul se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a asigura siguranța civililor din Gaza. Hamas folosește civili ca scuturi umane și operează din clădiri civile, spune armata israeliană.

Cel puțin 17.487 de palestinieni au fost uciși în urma bombartdamentelor israeliene, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății din Gaza, în timp ce 1.200 de persoane au fost ucise în incursiunea Hamas în Israel, potrivit bilanțului israelian.

Se crede că Hamas deține încă aproximativ 137 de ostatici israelieni. Noaptea trecută, IDF a recunoscut că doi dintre soldații săi au fost grav răniți într-o încercare eșuată de eliberare a ostaticilor.

SUA s-au opus vineri prin veto unei moțiuni a ONU care cerea încetarea imediată a focului în Gaza, ceea ce l-a determinat pe președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, să spună că țara este "complice la crime de război". Marea Britanie s-a abținut, în timp ce celelalte 13 națiuni din Consiliu au votat în favoarea moțiunii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite