Israelul îl acuză direct pe secretarul general al ONU că este „aliatul Hamas”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul israelian consideră că secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a alăturat Hamas și își discredită poziția prin solicitarea sa de încetare a focului în Gaza.

Antonio Guterres acuzat că face jocurile Hamas
Antonio Guterres acuzat că face jocurile Hamas FOTO EPA EFE

Apelul lui "Guterres de a se alia cu Hamas şi de a cere încetarea focului îi dezonorează poziţia", a scris ministrul de externe israelian Eli Cohen pe reţeaua de socializare X, potrivit Agerpres.

Cohen a adăugat că "invocarea articolului 99, în condiţiile în care nu a fost folosit pentru războiul din Ucraina sau (...) din Siria, este un alt exemplu de luare de poziţie parţială şi unilaterală din partea lui Guterres".

"O încetare a focului în acest moment ar împiedica prăbuşirea organizaţiei teroriste Hamas, care comite crime de război şi crime împotriva umanităţii şi i-ar permite să continue să conducă Fâşia Gaza", a avertizat el.

Cohen şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Statele Unite "pentru sprijinul acordat în continuarea luptei pentru aducerea ostaticilor acasă şi eliminarea organizaţiei teroriste Hamas, ceea ce va aduce un viitor mai bun regiunii".

La rândul său, ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a scris pe aceeaşi reţea de socializare că "o încetare a focului premiază Hamas şi spune adio ostaticilor reţinuţi în Gaza".

"Sprijiniţi Israelul în misiunea noastră: luptăm pentru viitorul nostru şi luptăm pentru lumea liberă", a spus el.

Gallant a mulţumit, de asemenea, Statelor Unite pentru "leadership-ul lor îndrăzneţ" în sprijinul Israelului.

Într-o declaraţie, Hamas a condamnat vetoul Washingtonului asupra unui proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU care cerea încetarea focului în Gaza. ''Considerăm că este o poziţie imorală şi inumană'', a transmis gruparea islamistă palestiniană.

Hamas a mulţumit ţărilor care s-au pronunţat în favoarea încetării ostilităţilor, printre care a citat Rusia, China şi "Grupul Arab". 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite