Misterul prânzului fatal: O femeie din Australia le-a dat să mânânce ciuperci otrăvitoare rudelor fostului soț. Trei persoane au murit

0
Publicat:

Australianca a gătit carne de vită Wellington și a asezonat-o cu ciuperci otrăvitoare care au ucis trei rude și a adus o altă persoană în stare critică. Femeia le-a spus polițiștilor că a fost un accident.

FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Erin Patterson, o femeie din Australia, a furnizat poliției o declarație privind desfățurarea evenimentelor evenimentelor, relatează presa locală. Poliția crede că victimele au mâncat ciuperci care sunt letale dacă sunt ingerate.

În declarația sa, doamna Patterson a spus că a folosit niște ciuperci uscate, dar nu știa că sunt otrăvitoare. „Sunt devastată când mă gândesc că aceste ciuperci ar fi putut contribui la moartea celor dragi”, a spus femeia de 48 de ani, potrivit bbc.com.

„Țin să repet că nu am avut absolut niciun motiv să-i rănesc pe acești oameni, pe care i-am iubit”, a mai adăugat australianca. Declarația ei către Poliția din statul australian Victoria nu a fost făcută public, dar a fost raportată luni de Australian Broadcasting Corporation și Nine Newspapers.

Australia a fost cuprinsă de misterul prânzului fatal - ținut în casa doamnei Patterson din micul oraș Leongatha, statul Victoria, pe 29 iulie.

Doamna Patterson i-a invitat pe foștii ei socri Gail și Don Patterson, împreună cu sora lui Gail, Heather Wilkinson, și cu soțul lui Ian. Fostul ei soț nu a putut participa la eveniment. La câteva ore după masă, toți cei patru oaspeți s-au simțit extrem de rău de la ceea ce au crezut inițial că este o otrăvire alimentară severă.

Susține că este nevinovată

În câteva zile, Heather, 66 de ani, Gail, 70 de ani, și Don, 70 de ani, au murit. Ian, în vârstă de 68 de ani, încă se luptă pentru viața sa într-un spital din Melbourne, în timp ce așteaptă un transplant de ficat.

Doamna Paterson a fost identificată ca suspectă după decese - deoarece inițial părea că ea și copiii ei au scăpat nevătămați de la masă. La acea vreme, poliția australiană a mai spus că ar putea fi total nevinovată.

În declarația ei raportată luni, doamna Patterson și-a reiterat nevinovăția și a spus că ea însăși a fost internată în spital după masă din cauza durerilor de stomac.

Adresându-se reporterilor în afara casei ei, imediat după incident, doamna Patterson și-a declarat nevinovăția, dar a refuzat să răspundă la întrebări despre ce fel de mâncare le-au fost servite oaspeților sau de unde au venit ciupercile.

Restul prânzului mortal, sub lupa toxocologilor

„Regret acum foarte mult că nu am răspuns la unele întrebări după sfatul [avocatului meu], având în vedere coșmarul care a devenit acest proces”, a spus ea, în declarația sa la poliție.

Doamna Patterson a spus că ciupercile folosite la prepararea mesei erau un amestec de ciuperci buton cumpărate de la un supermarket și ciuperci uscate cumpărate de la un magazin alimentar asiatic din Melbourne în urmă cu câteva luni.

Copiii ei, care nu au fost prezenți la prânz, au mâncat o parte din carnea de vită rămasă a doua zi.  Doamna Patterson a spus că ea însăși a fost internată în spital pe 31 iulie. Ea a spus că i s-a pus un picurare cu soluție salină și i s-au administrat medicamente pentru a se proteja de afectarea ficatului.

Ea a spus că a salvat și a dat restul prânzului toxicologilor din spital pentru examinare. În declarația ei, ea a recunoscut, de asemenea, că a mințit autoritățile cu privire la un deshidrator de alimente confiscat de poliție dintr-un port local în timpul investigațiilor de săptămâna trecută.

Ea a spus că a fost interogată de fostul ei soț dacă i-a otrăvit părinții și că a intrat în panică și a scăpat de deshidrator, deoarece era îngrijorată că ar putea pierde custodia copiilor lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite