Misterul Aliciei. La 4 ani după ce a fost dată dispărută, s-a prezentat subit la poliție. Biletul bizar lăsat părinților în 2019

0
Publicat:

Alicia Navarro, o fată din Arizona, dată dispărută în urmă cu aproape patru ani, a apărut la o secție de poliție din Montana. De-a lungul anilor, mii de informații neconcludente au ajuns la FBI și la Centrul pentru copii dispăruți și exploatați de când Alicia Navarro ar fi fugit în 2019.

Foto: Glendale Police Departament via BBC
Foto: Glendale Police Departament via BBC

Marți, poliția din orașul ei natal, Glendale, Arizona, a anunțat că tânăra „a apărut la un departament de poliție” la aproximativ 64 km de granița dintre SUA și Canada.

„Miracolele există", a declarat mama ei, Jessica Nunez, într-o postare pe Facebook.

A lăsat un bilet

Când Alicia a dispărut, pe 15 septembrie 2019, avea 14 ani și a lăsat în urmă un bilet semnat pe care scria „Am fugit. Mă voi întoarce, jur. Îmi pare rău", scrie BBC.

La acea vreme, mama ei a crezut că fata a fost ademenită de o persoană pe care a cunoscut-o în mediul online. „Nu este ceva ce s-a întâmplat din senin”, a spus ea, „și chiar cred că a fost momită, crezând că va avea un fel de aventură, sau poate o relație de dragoste”.

Adolescenta fusese diagnosticată cu o afecțiune din spectrul autist și era o jucătoare înfocată de jocuri video, mai spune mama fetei.

În cazul adolescentei, statul Arizona a emis o „alertă de argint” — o notificare de urgență folosită rar, și doar pentru dispariția persoanelor cu „dizabilități cognitive sau de dezvoltare specifice”, și a vârstnicilor.

Întoarcerea sa, un mister

La o conferință de presă organizată marți, purtătorul de cuvânt al poliției din Glendale, Jose Santiago, a declarat că Alicia, acum în vârstă de 18 ani, a intrat singură în secția de poliție din Montana și s-a identificat. „Ea a cerut ajutor pentru a fi eliminată de pe lista minorilor dispăruți, dar părea în siguranță, sănătoasă și fericită”, a spus el, precizând că ea ar fi plecat intenționat de acasă și că nu avea „niciun fel de probleme".

Nu este clar cum a ajuns Alicia până în Montana, care se află la mai mult de 1.900 km distanță de casa ei, iar cazul rămâne în curs de investigare.

Jessica Nunez a anunțat întoarcerea în siguranță a fiicei sale într-un videoclip pe pagina de Facebook Finding Alicia, dar a spus că nu are mai multe detalii. „Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a răspuns rugăciunilor mele și a făcut această minune. Pentru toți cei care au persoane dragi dispărute, vreau să luați acest caz ca exemplu. Miracolele există. Nu vă pierdeți niciodată speranța și luptați întotdeauna”, a spus ea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite