Lumea musulmană, un butoi cu pulbere. Proteste după atacul de la spitalul din Gaza: „Ne dorim rachete împotriva rachetelor” | FOTO VIDEO

0
Publicat:

Mii de oameni din lumea musulmană a ieșit pe străzi, după atacul de la spitalul din Gaza, soldat cu moartea a sute de persoane. Protestele spontane au izbucnit în Iordania, Turcia, Liban, Iran și Irak, precum și în orașe din Cisiordania precum Ramallah.

În Liban, protestatari furioși au luat cu asalt ambasada SUA din Beirut. Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe demonstranți. În Liban, gruparea teroristă și reprezentantul iranian Hezbollah au cerut o „zi de furie” pentru a condamna explozia de la spitalul din Gaza, în timp ce sute de demonstranți s-au adunat și la ambasadele Franței în semn de protest, anunță Times of Israel.

"Suntem aici pentru a spune poporului arab să se trezească. Palestina liberă, la dracu cu Israelul!", a strigat un protestatar.

În Iran, sute de oameni au mărșăluit pe străzile din Teheran, în toiul nopții, pentru a protesta față de distrugerea spitalului din nordul Fâșiei Gaza. S-au adunat în Piața Palestina și au pornit către ambasadele Franței și Marii Britanii. Au dat foc drapelului israelian în urale puternice: "Poporul palestinian nu a comis nicio crimă. Ei nu vor nimic. Aceasta este casa lor și nu vor să plece."

"Mă aștept de la conducătorii țării mele să sprijine Palestina și poporul palestinian. (Israelienii) ar trebui să fie pedepsiți. Am folosit acest slogan pentru a spune că ceea ce ne dorim cu toții sunt rachete împotriva rachetelor."

De asemenea, mii de turci s-au adunat în fața consulatului israelian din Istanbul. Forțele de securitate turce au folosit spray cu piper și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe cei care forțau intrarea în complexul în care se află consulatul.

Forțele palestiniene din Ramallah au lansat gaze lacrimogene asupra demonstranților care s-au adunat pe străzi, cerând președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, să demisioneze. Totul are legătură, se pare, cu tonul său conciliant de când a început războiul dintre Israel și Hamas în Gaza.

Zeci de persoane au luat cu asalt Ambasada israeliană din Iordania, în urma exploziei de la spitalul din Gaza, care s-ar fi soldat cu sute de morţi şi pe care Hamas o pune pe seama Israelului.

O explozie a avut loc marți la clădirea spitalului din Gaza. Ministerul palestinian al sănătății, condus de Hamas, afirmă că cel puțin 500 de persoane au fost ucise și acuză Israelul pentru atac.

Hamas, gruparea teroristă care conduce Fâșia Gaza, a dat vina pe un atac aerian israelian, în timp ce armata israeliană spune că explozia a fost cauzată de o rachetă trasă greșit de gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian. Gruparea a negat orice implicare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite