Proteste masive după atacul asupra spitalului din Gaza, soldat cu sute de morți. Ambasada Israelului din Iordania, luată cu asalt | VIDEO

0
Publicat:

Protestatarii au încercat să ia cu asalt sediul reprezentanței diplomatice a Israelului din capitala iordaniană Amman.

Protest în Iordania după atacul asupra spitalului din Gaza FOTO Profimedia
Protest în Iordania după atacul asupra spitalului din Gaza FOTO Profimedia

Incidentele de la Amman au loc după explozia de la Spitalul Al-Ahli Arab Baptist din Gaza, în urma căreia oficialii palestinieni spun că sute de oameni au fost omorâți, potrivit timesofisrael.com.

Mulțimea furioasă a înconjurat clădirea și încearcă să forțeze intrarea înăuntru. Nu se știe dacă în clădire se aflau angajați israelieni.

O explozie a avut loc marți la clădirea spitalului din Gaza. Ministerul palestinian al sănătății, condus de Hamas, afirmă că cel puțin 500 de persoane au fost ucise și acuză Israelul pentru atac.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au transmis o declarație prin care precizează că spitalele nu sunt o țintă. „Un spital este o clădire extrem de sensibilă și nu este o țintă a IDF. IDF investighează sursa exploziei și, ca întotdeauna, acordă prioritate preciziei și fiabilității”, a declarat armata israeliană pentru BBC și Fox News.

Ulterior, Forțele de Apărare israeliene au declarat că serviciile de informații arată că gruparea palestiniană Jihadul Islamic este responsabilă pentru „lansarea eșuată de rachete” care a lovit spitalul din Gaza.

Un oficial palestinian de rang înalt a declarat că președintele Mahmoud Abbas și-a anulat participarea la o întâlnire programată miercuri cu președintele Joe Biden și alți lideri din Orientul Mijlociu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite