Israelul susține că racheta care a lovit spitalul din Gaza fost lansată de organizația Jihadul Islamic. Momentul atacului | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că „avem suficiente informaţii acum, ne-a luat timp, dar trebuie să spunem adevărul, nu loviturile israeliene sunt cele care au lovit spitalul", potrivit comunicatului publicat pe platforma X (fostă Twitter).

Spital bombardat în Gaza. Sute de persoane au murit FOTO Profimedia
Spital bombardat în Gaza. Sute de persoane au murit FOTO Profimedia

Armata israeliană susține, „după ce a verificat cu atenţie datele", că nu a fost un atac israelian, ci rachetele Jihadului Islamic cele care au lovit marţi seară un spital din oraşul Gaza, potrivit unei postări pe X (fostă Twitter).

La momentul tirului nu desfăşuram nicio operaţiune aeriană în apropierea spitalului, iar rachetele care au lovit clădirea nu corespund cu ale noastre", a spus acesta, adăugând că armata va oferi şi "conversaţii în arabă care indică faptul că este vorba despre Jihadul Islamic".

Sute de victime sunt încă sub dărâmăturile" spitalului Ahli Arab din centrul Gazei, unde au murit „200 până la 300" de persoane, a declarat Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, potrivit Agerpres.

Biserica Episcopală din Ierusalim, care gestionează spitalul afectat, a condamnat un atac „brutal" survenit „în timpul loviturilor israeliene", denunţând o „crimă împotriva umanităţii", scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite