Kim Jong-un cere intensificarea producției de rachete: Armata trebuie să aibă „o putere militară copleşitoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut „intensificarea radicală" a producţiei de rachete, a relatat luni agenţia de presă de stat KCNA, în timp ce Seulul şi Washingtonul planifică manevre militare comune.

Kim Jong-un a vizitat vineri şi sâmbătă fabrici care produc rachete FOTO Profimedia
Kim Jong-un a vizitat vineri şi sâmbătă fabrici care produc rachete FOTO Profimedia

Kim a vizitat vineri şi sâmbătă fabrici care produc rachete, muniţie pentru lansatoare de rachete multiple de calibru foarte mare şi vehicule blindate de luptă, a raportat KCNA, preluată de France Presse.

Liderul nord-coreean şi-a exprimat „satisfacţia" în timpul unei vizite la un centru de producţie de rachete care a reuşit „să perfecţioneze problemele ştiinţifice şi tehnologice legate de producţie" şi să modernizeze armele, scrie Agerpres.

El a fixat un obiectiv important: creşterea considerabilă a capacităţii de producţie de rachete" şi a subliniat rolul fabricii în „accelerarea" pregătirilor pentru un război, potrivit KCNA.

Kim a subliniat „necesitatea de a creşte producţia de obuze" şi a condus personal un vehicul blindat de luptă, potrivit agenţiei.

Fotografiile publicate de ziarul Rodong Sinmun îl arată pe Kim în timp ce stă pe scaunul şoferului unui „nou model de vehicul blindat de luptă".

Armata Coreei de Nord trebuie să aibă „o putere militară copleşitoare" şi să fie „gata să facă faţă oricărui război în orice moment", a declarat Kim, adăugând că ea trebuie să „anihileze" inamicul dacă este atacată, a raportat KCNA.

Aceste vizite au avut loc în momentul în care Coreea de Sud şi Statele Unite pregătesc manevre comune, numite „Ulchi Freedom Shield", care urmează să aibă loc în perioada 21-31 august.

Phenianul consideră toate aceste exerciţii ca repetiţii pentru o invazie şi a avertizat în mod repetat că va lua măsuri „zdrobitoare" pentru a răspunde.

Statul major interarme din Seul a descris aceste manevre drept „un exerciţiu dificil şi realist, menit să consolideze dispozitivul de apărare comun şi capacităţile de reacţie ale alianţei".

Un summit între liderii Coreei de Sud, Statelor Unite şi Japoniei urmează să aibă loc vineri la Washington, cu scopul de a consolida cooperarea în materie de securitate în faţa Coreei de Nord din ce în ce mai ameninţătoare.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite