Întâlnire la Phenian între Kim Jong Un şi ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kim Jong Un s-a întâlnit la Phenian cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, cu ocazia aniversării sfârşitului luptelor dintre cele două Corei (1950-1953), a anunţat joi presa de stat, notează AFP.

Serghei Șoigu s-a întâlnit la Phenian cu Kim Jong Un  Foto AFP | KCNA via KNS
Serghei Șoigu s-a întâlnit la Phenian cu Kim Jong Un Foto AFP | KCNA via KNS

Ruşii şi o delegaţie chineză condusă de membrul Biroului Politic Li Hongzhong, care au sosit miercuri, sunt primii vizitatori străini cunoscuţi la Phenian de la închiderea frontierei din cauza pandemiei din 2020, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Kim Jong Un a avut o "conversaţie amicală" cu Serghei Şoigu, care i-a remis "o scrisoare semnată personal" de preşedintele rus, Vladimir Putin, a raportat agenţia oficiala de presă KCNA.

Phenianul sărbătoreşte joi 70 de ani de la semnarea armistiţiului din Războiul din Coreea la 27 iulie 1953, care a pus capăt luptelor şi care este celebrată în Nord ca Ziua Victoriei.

Rusia, aliat istoric al Coreei de Nord, este una dintre puţinele naţiuni cu care Phenianul întreţine relaţii de prietenie.

"Rememorând cu profunda emoţie istoria prieteniei dintre RPDC şi Rusia, Kim şi Şoigu au discutat probleme de interes comun în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi al mediului de securitate regional şi internaţional", a declarat KCNA.

Potrivit agenţiei, "întrevederea a avut loc într-o atmosferă cordială plină de prietenie militantă".

Întâlnirea a "constituit o ocazie importantă de a dezvolta relaţiile strategice şi tradiţionale dintre RPDC şi Rusia, aşa cum cere noul secol", a asigurat KCNA.

Şoigu a vizitat, de asemenea, o expoziţie de arme unde Kim Jong Un i-a prezentat "arme şi echipamente de tip nou", potrivit informaţiilor KCNA.

Liderul nord-coreean sprijină invazia Rusiei în Ucraina, în special prin furnizarea de obuze şi rachete, potrivit Washingtonului.

În cursul vizitei sale, Kim a discutat cu Şoigu "despre armele şi echipamentele care au fost inventate şi produse" în cadrul planului de apărare naţională a Coreei de Nord şi "şi-a exprimat în mod repetat convingerea că armata şi poporul rus vor obţine mari succese", a adăugat KCNA.

Imagini din satelit indică faptul că Phenianul se pregăteşte pentru o paradă militară la scara largă pentru ceremonia de joi.

Yonhap, citând mai multe surse guvernamentale sub protecţia anonimatului, a raportat că au existat "semne clare" în ultimele zile de pregătire pentru o paradă în Piaţa Kim Ir-sen din Phenian.

Anul acesta marchează revenirea oaspeţilor străini după pandemie pentru aceste celebrări, sugerând o relaxare a controalelor la frontieră.

De la războiul din 1950-1953, încheiat printr-un armistiţiu în absenţa unui tratat de pace, cele două Corei sunt oficial încă în război.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite