Indienii strică entuziasmul de rețelele de socializare: informațiile cu Campionatul de Sex sunt fake-news

0
Publicat:

O știre falsă s-a rostogolit în întreaga lume: Suedia va găzdui de săptămâna aceasta Campionatul European de Sex. O televiziune din India a dezvăluit că este vorba despre o inventată, dar care a făcut furori pe rețelele de socializare.

Știrea că orașul suedez Gottborg va găzdui un campionat de sex s-a dovedit falsă FOTO NDTV
Știrea că orașul suedez Gottborg va găzdui un campionat de sex s-a dovedit falsă FOTO NDTV

Știrea potrivit căreia luna aceasta se va desfășura în Suedia, la Gotteborg, Campionatul European de Sex, nu a fost confirmată de țara care ar trebui să găzduiască o asemenea competiție. Cititorii s-au arătat atât de interesați în lumea întreagă, încât știrea s-a rostogolit în presa internațională și a devenit una dintre cele mai citite știri din lume, în ultimele zile.

Internetul a fost asaltat de știri despre un eveniment bizar, în ultima săptămână – Suedia ar urma să găzduiască un campionat de sex în luna iunie. Detalii ale știrii apărute întâi pe Twitter au fost distribuite de numeroase site-uri de știri. Știrile spuneau că evenimentul va debuta în 8 iunie și va dura mai multe săptămâni, iar participanții vor concura timp de 6 ore zilnic. Știrea s-a dovedit a fi falsă, potrivit site-ului suedez Goterborgs-Posten, propunerea fiind respinsă în aprilie, anul acesta”, scrie site-ul televiziunii indiene New Delhi TV.

Indienii scriu că, potrivit informațiilor oferite de suedezi, în țara nordică există o federație de sex, iar șeful acesteia, Dragan Bractic, a solicitat organizarea unui Campionat European, invocând impactul sexului asupra sănătății fizice și mentale a oamenilor.

Autoritățile suedeze nu au recunoscut Federația de Sex

Totuși, cererea Federației de Sex de a deveni recunoscută ca o federație sportivă a fost refuzată în 26 aprilie. Dragan Bractic a depus cererea în ianuarie 2023, dar răspunsul primit a fost unul fără echivoc.

Nu îndeplinește cerințele noastre și vă pot informa că solicitarea a fost respinsă. Avem alte lucruri de făcut”, a transmis presei șeful federațiilor sportive din Suedia, Bjorn Eriksson.

Știrea inițială afirma că „meciurile” vor dura între 45 de minute și o oră. De asemenea, se preciza că vor fi 16 discipline și fiecare participant va obține între 5 și 10 puncte la o probă. Știrea de pe Twitter spunea că deja s-au înscris 20 de cupluri la prima ediție a Europeanului. Autoritățile suedeze nu au comentat în niciun fel informațiile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite