India: Pedeapsa cu moartea pentru cei patru violatori ai unei studente la New Delhi

0
0

Cei patru barbaţi acuzaţi de violarea în grup şi moartea unei studente la New Delhi, în decembrie, o faptă care a revoltat India, au fost condamnaţi vineri la moarte de către un tribunal din acest oraş, relatează AFP.

Tatăl tinerei, care a murit din cauza rănilor, s-a declarat "fericit" după această condamnare, apreciind că "s-a făcut dreptate".

Patru bărbaţi acuzaţi de violarea în grup a unei studente în decembrie, la New Dehli, caz care a provocat proteste în India, au fost găsiţi vinovaţi pentru viol şi omor.

Judecătorul care a prezidat şedinţa a apreciat că acest caz face parte din categoria "crimelor rare", definită de Curtea Supremă indiană, justificând pedeapsa cu moartea.

"În această perioadă în care infracţiunile împotriva femeilor cresc, tribunalul nu poate să închidă ochii în faţa unui act atât de groaznic", a declarat judecătorul Yogesh Khanna.

Unul dintre vinovaţi, Vinay Sharma, a izbucnit în lacrimi la anunţarea condamnării sale. Aplauze au izbucnit atât în sediul tribunalului, cât şi afară, la anunţarea verdictului.

India prevede pedeapsa cu moartea pentru "crime rare", iar execuţiile sunt excepţionale. În 2004, un bărbat a fost spânzurat pentru violarea şi uciderea unei adolescente în vârstă de 14 ani.

Avocatul unuia dintre inculpaţi a anunţat imediat că va contesta verdictul: "clientul meu conducea autobuzul. El a recunoscut cu onestitate că a condus autobuzul, dar nu a ştia ce se întâmplă în interior", a declarat V.K. Anand, avocatul lui Mukesh Singh.

Studenta a fost agresată cu o bară de fier şi violată pe 16 decembrie, după ce a ieşit de la cinema cu prietenul său şi a urcat într-un autobuz. Ea a murit pe 29 decembrie, într-un spital din Singapore, din cauza rănilor suferite.


Cei patru bărbaţi condamnaţi la moarte pentru viol în grup şi moartea studentei agresate
FOTO BBC News

violatori new delhi FOTO bbc

Citeşte mai multe:

Fenomenul violului nepedepsit în India. De ce moartea unei femei este un punct de cotitură la nivel mondial

Protestele de pe străzile capitalei indiene Delhi au continuat astăzi, iar numărul participanţilor a crescut considerabil după ce autorităţile au anunţat moartea studentei de 23 de ani care a fost violată şi bătută cu răngi de şase bărbaţi într-un autobuz la jumătatea lunii decembrie.

India a adoptat pedeapsa cu moartea pentru cazurile de viol

Guvernul indian a aprobat legi mai dure pentru a descuraja violenţele sexuale împotriva femeilor, anumite cazuri de viol putând fi pedepsite chiar şi cu moartea.  Măsurile au fost luate ca un răspuns al liderilor la protestele publice care au avut loc după ce o tânără a decedat în capitala New Delhi în urma unui viol.

VIDEO Un politician indian acuzat de viol a fost dezbrăcat şi bătut în stradă

Mai multe femei au atacat joi un membru al Congresului indian. Politicianul se afla în custodia poliţiei, care tocmai îl aresta după ce acesta a fost acuzat că violase o femeie în noaptea precedentă.

Zece motive pentru care India are probleme cu violenţa sexuală

Cazul studentei în vârstă de 23 de ani, care a murit în urma unui viol brutal în New Delhi, a atras atenţia întregii lumi asupra problemelor de violenţă sexuală din India. Sute de indieni au ieşit în stradă pentru a o plânge pe tânără, iar poliţia a anunţat că cei şase bărbaţi arestaţi în legătură cu atacul au fost acuzaţi de crimă.

Studenta violată într-un autobuz din New Delhi a murit în spital, din cauza rănilor

Studenta de 23 de ani, victimã a unui viol colectiv în New Delhi ce a indignat India, a decedat sâmbãtã în urma rãnilor suferite, a anunţat spitalul din Singapore unde era îngrijitã.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite