VIDEO Un politician indian acuzat de viol a fost dezbrăcat şi bătut în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de protestatari au ieşit astăzi pe străzile marilor oraşe din India.         FOTO: Reuters
Mii de protestatari au ieşit astăzi pe străzile marilor oraşe din India.         FOTO: Reuters

Mai multe femei au atacat joi un membru al Congresului indian. Politicianul se afla în custodia poliţiei, care tocmai îl aresta după ce acesta a fost acuzat că violase o femeie în noaptea precedentă.

Femeile i-au sfâşiat cămaşa lui Bikram Singh Brahma, membru al Congresului, şi l-au lovit cu pumnii şi palmele pesta faţă. Ulterior, mai mulţi de bărbaţi au intervenit în conflict şi au început să-l lovească şi ei pe politician. 

Brahma este acuzat cî ar fi violat miercuri noapte o femeie, în timp ce era găzduit de familia acesteia. Atacul asupra politicianul vine în contextul unui adevărat scandal naţional pe tema violurilor în India.

Mii de persoane au ieşit constant în ultimele săptămâni pe străzi pentru a protesta faţă de acest fenomen, indignarea lor ajungând la cote maxime după ce victima unui viol a murit într-un spital din Singpore. 

Tânăra, o studentă la Medicină în vârstă de 23 de ani, a fost violată în mod repetat de şase bărbaţi în timp ce se afla într-un autobuz. Ulterior, ea a fost bătută cu răngi de aceştia şi aruncată din vehiculul în mişcare. 

Cinci dintre agresori au fost arestaţi şi puşi sub acuzare pentru viol şi omor, iar cel de-al şaselea bărbat ar putea primi doar câţiva ani la un centru de reeducare pentru că este minor. Familia victimei a înaintat o solicitare oficială autorităţilor prin care cere judecarea minorului ca adult şi cere pedeapsa cu moartea pentru toţi cei şase bărbaţi. 

Violenţa sexuală şi siguranţa femeilor reprezintă hibe ale societăţii indiene, iar statul nu face nimic în acest sens.

Presa naţională a demarat o campanie împotriva autorităţilor, cerând schimbări fundamentale şi vorbind despre „miile de voci neauzite” ale femeilor care sunt agresate pe străzi sau chiar acasă.

Atenţia atrasă de acest caz a pus deja în mişcare unele măsuri.

Poliţia a intensificat patrulele pe timpul nopţii, iar autorităţile vor publica fotografiile şi numele persoanelor condamnate pentru viol pesite-uri oficiale pentru „a le face de ruşine”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite