Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a folosit pentru prima dată mașina blindată primită cadou de la Putin: „E de încredere!”

0
Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a folosit pentru prima dată, vineri, o mașină blindată pe care a primit-o recent de la liderul rus Vladimir Putin, a declarat sora lui Kim prin intermediul mass-mediei coreene de stat, potrivit  NK News.

Putin i-a făcut cadou un Kim Jong Un o limuzină identică cu a sa
Putin i-a făcut cadou un Kim Jong Un o limuzină identică cu a sa FOTO captură youtube

Dictatorul nord-coreea a folosit autoturismul, se pare, pentru a merge la ceremonia de deschidere a Fermei Kangdong, lângă Phenian, unde a apărut alături de fiica sa. Nu este clar dacă a folosit mașina și pentru a participa la exercițiile militare în aceeași zi.

"Funcția specială a mașinii private este perfectă și poate fi de încredere", a spus Kim Yo Jong.

"Utilizarea de către Kim Jong Un a mașinii private trimisă de președintele Federației Ruse ca un cadou este o dovadă clară a prieteniei dintre RPD Coreea și Rusia, care se dezvoltă într-un mod cuprinzător la un nou nivel înalt", a adăugat ea, potrivit Agenției Centrale de Știri Coreeană (KCNA).

"Transmitem încă o dată sincerele noastre mulțumiri către Moscova", a continuat Kim Yo Jong.

Dictatorul nord-coreean s-a declarat mulțumit de cadoul făcut de Putin
Dictatorul nord-coreean s-a declarat mulțumit de cadoul făcut de Putin FOTO captură KCTV

Mass-media nord-coreeană de stat a dezvăluit anterior că partea rusă a oferit cadoul lui Kim Yo Jong și oficialului militar Pak Jong Chon în Phenian, pe 18 februarie, Kremlinul confirmând mai târziu că este vorba despre un Aurus Senat din clasa lux.

Putin i-a arătat lui Kim autovehiculul său identic, în timpul summitului din Rusia, în septembrie anul trecut.

Cadoul reprezintă o încălcare clară a sancțiunilor ONU care interzic transferul tuturor vehiculelor de transport și bunurilor de lux către Coreea de Nord. Rusia a aprobat măsura în 2017, dar de atunci a cerut reducerea regimului de sancțiuni.

Au existat și zvonuri potrivit cărora Kim ar putea să nu folosească vehiculul, deoarece acesta ar putea fi urmărit sau ar putea dezvălui informații sensibile despre activitățile sale.

În alte cazuri, Kim a folosit limuzine de lux Mercedes și Maybach și SUV-uri Lexus și Toyota în aparițiile sale publice din ultimii ani. A achiziționat noi modele care au început să apară în mass-media de stat toamna trecută.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite