Cei mai puternici președinți din lume vor ca femeile să aibă mai mulți copii

0
Publicat:

Unii dintre cei mai puternici președinți din lume au căzut de acord asupra unui lucru: femeile trebuie să se apuce de treabă și să facă cât mai mulți copii.

Kim Jon-Un și Vladimir Putin vor să crească natalitatea. FOTO: Profimedia
Kim Jon-Un și Vladimir Putin vor să crească natalitatea. FOTO: Profimedia

În ultima lună, liderii Rusiei, Chinei și Coreei de Nord au făcut declarații prin care au îndemnat femeile să meargă mai departe și să își servească țările făcând copii, notează Business Insider.

Liderul chinez Xi Jinping a deschis calea pe acest front, spunând în octombrie, în cadrul Federației Femeilor din întreaga China, legată de Partidul Comunist, că femeile trebuie să ajute la stabilirea unei „noi tendințe a familiei”.

În plus, Xi a spus că dorește ca poporul chinez să „dezvoltă în mod activ o nouă cultură a căsătoriei și a nașterii de copii și să consolideze îndrumarea privind viziunea tinerilor asupra căsătoriei, nașterii și familiei”.

La 28 noiembrie, liderul rus Vladimir Putin le-a îndemnat pe femeile ruse să se întoarcă la rădăcini și, la fel ca „bunicile și străbunicile lor”, să aibă „șapte, opt sau chiar mai mulți copii”.

„Haideți să păstrăm și să reînviem aceste tradiții excelente. Familiile numeroase trebuie să devină norma, un mod de viață pentru toți locuitorii Rusiei”, a declarat Putin la Consiliul Mondial al Poporului Rus de la Moscova.

„Păstrarea și creșterea populației Rusiei este obiectivul nostru pentru următoarele decenii și chiar generații viitoare. Acesta este viitorul lumii rusești, Rusia milenară și eternă”, a adăugat el.

Iar la 4 decembrie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut, lucru rar întâlnit, scăderea ratei natalității în țară, îndemnând și femeile din Coreea de Nord să producă mai mulți copii.

Într-un discurs rostit la cea de-a cincea Conferință Națională a Mamelor, Kim a lăudat femeile nord-coreene pentru „mintea lor patriotică ca o bijuterie și sudoarea lor prețioasă” și pentru „eforturile și meritele pe care le-au făcut în timp ce au dat naștere la mulți copii și i-au crescut în zilele de insuficiență și dificultăți”, potrivit The Pyongyang Times.

„Când toate mamele vor înțelege clar că este patriotism să dea naștere la mulți copii și vor face acest lucru în mod pozitiv, cauza noastră de a construi o țară socialistă puternică poate fi realizată mai repede”, a adăugat Kim.

Persoane publice implicate

Oameni puternici care fac parte din alte domenii de influență au pledat, de asemenea, pentru ca oamenii să se înmulțească. Elon Musk, un om care a declarat odată că intenționează să continue să se reproducă atât timp cât poate fi un tată bun, ar putea fi considerat cea mai vocală voce din această mulțime.

„Fac tot ce pot pentru a ajuta criza subpopulării. O rată a natalității în colaps este de departe cel mai mare pericol cu care se confruntă civilizația”, a scris Musk, care este tatăl a 10 copii, pe Twitter în iulie 2022.

Săptămâna aceasta, Musk a intervenit, de asemenea, cu privire la „moralitatea” cuplurilor DINK, care înseamnă „dublu venit, fără copii”.

„Există o moralitate îngrozitoare pentru cei care în mod deliberat nu au copii: ei cer efectiv ca copiii altora să aibă grijă de ei la bătrânețe”, a scris el pe X luni. „Asta este greșit”.

Preocupările lui Musk sunt împărtășite și de alți membri ai mișcării pronataliste, care consideră că lumea se confruntă cu pericole reale din cauza subpopulării societăților dezvoltate. În 2022, Julia Black de la Business Insider i-a intervievat pe Simone și Malcolm Collins, un cuplu care dorește ca toți descendenții lor să aibă cel puțin opt copii timp de 11 generații, în speranța că vor deveni o linie de sânge dominantă pe planetă.

Probleme legate de populație

Există un motiv clar pentru care acești bărbați puternici - în special liderii de țară - își doresc probabil ca mai multe femei să aibă copii. 

Anul acesta, Biroul Național de Statistică din China a raportat prima scădere a populației țării din 1961 încoace, cu o scădere globală de aproximativ 850.000 de persoane. Țara a înregistrat, de asemenea, un nou minim de 6,83 milioane de căsătorii înregistrate.

Xi a făcut schimbări politice majore pentru a aborda scăderea ratei natalității în China. În 2016, guvernul său a renunțat la politica copilului unic și a început să permită cuplurilor să aibă doi copii. În mai 2021, guvernul chinez a anunțat o altă mare schimbare a regulilor sale: cuplurile pot avea până la trei copii.

Rusia se confruntă cu un alt tip de criză demografică: invazia sa în Ucraina a făcut ca sute de mii de oameni să părăsească țara. Ministerul britanic al Apărării a estimat, de asemenea, în octombrie, că 290.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina.

Între timp, în Coreea de Nord, rata de fertilitate a populației sale a scăzut de la 3,67 în 1955 la 1,79 în 2023. Această scădere, deși abruptă, este mai puțin gravă decât criza demografică cu care se confruntă Coreea de Sud. Se pare că Kim este destul de îngrijorat și așa - chiar a vărsat câteva lacrimi în timpul conferinței când a făcut apel la femei să își facă partea lor.

Dar identificarea motivelor pentru care acești bărbați puternici doresc ca mai multe femei să aibă mai mulți copii este partea ușoară. Să le determinăm pe femei să facă acest lucru - asta e partea cea mai grea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite