Putin se pregătește de o vizită la Phenian. Peskov: „În viitorul apropiat”

0
Publicat:

Vladimir Putin planifică o călătorie la Phenian după ce a primit o invitaţie din partea Coreei de Nord, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kim Jong-un și Vladimir Putin în timpul unei întrevederi avute toamna trecută FOTO EPA-EFE
Kim Jong-un și Vladimir Putin în timpul unei întrevederi avute toamna trecută FOTO EPA-EFE

„Sperăm ca vizita să se desfăşoare şi că preşedintele rus va efectua vizita în viitorul apropiat”, a spus Peskov, citat de agențiile de presă DPA și Agerpres.

După ce Occidentul a tăiat legăturile cu Rusia în urma invadării Ucrainei la 24 februarie 2022, Moscova s-a întors către Coreea de Nord izolată internaţional pentru sprijin, notează DPA, potrivit Agerpres.

Putin l-a primit pe liderul nord-coreean Kim Jong-un în toamnă, când se crede că cei doi lideri au discutat despre livrări de arme de către Phenian Moscovei.

Anunțul privind călătoria lui Putin la Phenian are loc în timp ce ministrul nord-coreean de Externe Choe Son-hui se află în prezent într-o vizită de trei zile la Moscova pentru discuţii cu omologul său rus Serghei Lavrov. Peskov a dat de înțeles că șefa diplomației nord-coreene ar putea fi primită și de către Vladimir Putin.

Aproximativ 50 de ţări au condamnat recent livrările de rachete de către Coreea de Nord Rusiei şi desfăşurarea lor împotriva Ucrainei. Unii observatori cred că cele două ţări încearcă să-şi extindă comerţul reciproc de arme, în ciuda criticilor, relatează DPA.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite