Crescătorii de câini din Coreea de Sud se opun violent interzicerii consumului cărnii de câine | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciocniri violente au avut loc între crescătorii de câini și poliție la un miting organizat de cei care se opun interzicerii consumului și comercializării de carne de câine, mulți vor să păstreze tradiția controversată și se luptă pentru a o menține legală, scrie Agerpres.

Abator carne de câine FOTO: Profimedia (Arhivă)
Abator carne de câine FOTO: Profimedia (Arhivă)

Proprietarii crescătoriilor de câini și de restaurante care servesc preparate cu carne de câine au organiza mai multe proteste în fața Parlamentului pentru a cere Guvernului și partidului de guvernământ să renunțe la proiectul de lege prin care să fie interzis consumul cărnii de câine.

Protestatarii susțin că o asemenea măsura le va distruge sursele de venit și va duce la o limitare a opțiunilor culinare din meniurile restaurantelor prin excluderea multor preparate tradiționale consumate în peninsula coreeană.

Carnea de câine are o tradiție milenară în peninsula coreeană și alte zone din Asia și este considerată o sursă importantă de proteine. În prezent, nu există o lege care să interzică consumul cărnii de câine, însă tot mai mulți sud-coreeni vor ca acesta să fie interzis, pentru a îmbunătăți imaginea țării.

Consumul cărnii de câine este puternic restricționat de legislație și reprezintă subiectul unei controverse semnificative în societatea coreeană. Potrivit unui sondaj din 2020 al sud-coreenilor, 83,8% dintre respondenți au declarat că nu au consumat niciodată carne de câine și nici nu au intenționat să o facă vreodată, scrie Hani.co.kr.

Ministerul Agriculturii din Coreea de Sud nu a făcut publice informații referitoare la dimensiunea industriei cărnii de câine, însă o asociație de profil din Coreea de Sud susține că datele vehiculate de Guvern sunt cu mult sub realitate. Potrivit asociației, vor trebui să-și înceteze activitatea în jur de 3.500 de ferme care cresc 1,5 milioane de câini și 3.000 de restaurante care servesc carne de câine, o cifră aproape dublă fața de cea transmisă de guvern.

Opozanții proiectului de lege pentru interdicţia consumului cărnii de câine dau vina pe prima doamnă din Coreea de Sud, Kim Keon Hee, care este un critic cunoscut al consumului de carne de câine şi care, împreună cu soţul, preşedintele Yoon Suk Yeol, a adoptat mai mulţi câini vagabonzi. Însă, An Byung-gil, un parlamentar al partidului aflat la putere şi principalul iniţiator al legii, spune că a venit timpul pentru o schimbare.

„Chiar dacă ceva este parte a tradiţiei, ceea ce este nevoie să fie schimbat trebuie să fie schimbat”, a spus An Byung-gil.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite