Coreea de Sud anunță interdicția consumului de carne de câine. „Realizarea unui vis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Sud se pregătește să interzică consumul de carne de câine, într-o mișcare de a pune capăt unei tradiții controversate, care a stârnit critici din partea organizațiilor pentru protecția drepturilor animalelor.

Carnea de câine, interzisă în Coreea de Sud FOTO Profimedia
Carnea de câine, interzisă în Coreea de Sud FOTO Profimedia

Anunțul a fost făcut vineri de către Yu Eui-dong, responsabil de politici în cadrul Partidului Poporului, la o reuniune la care au participat oficiali guvernamentali și activiști pentru protecția drepturilor animalelor.

„A venit timpul să punem capăt conflictelor sociale și controverselor din jurul consumului de carne de câine prin adoptarea unei legi speciale”, a declarat Yu Eui-dong.

Guvernul și partidul la putere urmează să introducă un proiect de lege în acest an, iar datorită sprijinului așteptat din partea tuturor partidelor, se preconizează că va fi adoptat fără probleme de către Parlament.

Ministrul sud-coreean al Agriculturii, Chung Hwang-keun, a asigurat că Guvernul va implementa rapid interdicția și va oferi sprijin maxim pentru cei din industria cărnii de câine care vor trebui să-și închidă afacerile.

Prima doamnă din Coreea de Sud, Kim Keon Hee, alături de președintele Yoon Suk Yeol, sunt critici avizi ai consumului de carne de câine și au adoptat mai mulți câini vagabonzi.

Interdicția propusă va include o perioadă de grație de trei ani și sprijin financiar pentru a ajuta firmele din sector să facă tranziția către alte activități.

Această practică ancestrală în peninsula coreeană, considerată o modalitate de contracarare a caniculei, a devenit tot mai puțin răspândită, cu 64% dintre sud-coreeni opunându-se consumului de carne de câine, conform unui sondaj Gallup din 2022.

Organizațiile pentru protecția drepturilor animalelor au salutat această perspectivă de interdicție, numind-o „realizarea unui vis” într-un comunicat de presă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite