Coreea de Nord nu ar mai fi trimis obuze în Rusia. Explicațiile analiștilor de la Seul

0
Publicat:

Expedițiile de obuze de artilerie nord-coreene către Rusia, care au oferit Kremlinului un avantaj pe câmpurile de luptă din Ucraina, s-ar putea să se fi oprit, sunt de părere analiștii sud-coreeni.

Trei milioane de obuze ar fi fost trimise din Coreea de Nord către Rusia FOTO mil.in.ua
Trei milioane de obuze ar fi fost trimise din Coreea de Nord către Rusia FOTO mil.in.ua

Fotografiile din satelit arată că acele patru nave-containere rusești folosite pentru a ridica provizii de arme suspectate nu au mai acostat în Coreea de Nord din 12 februarie, notează The Telegraph.

Nu este clar dacă acest lucru se datorează problemelor de producție la fabricile de arme din Coreea de Nord sau altei probleme”, a spus NK Pro, care cercetează Coreea de Nord și a studiat fotografiile din satelit.

„Coreea de Nord nu pare să fi livrat containere la debarcaderul de export în acea perioadă”.

Cele patru nave portacontainere rusești au fost numite: Lady R, Angara, Maia-1 și Maria. NK Pro a spus că, anterior, acestea au făcut 32 de călătorii în Coreea de Nord, începând din luna august, când dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a acceptat să îi ofere armament lui Vladimir Putin în schimbul tehnologiei spațiale.

Se crede că până la trei milioane de obuze ar fi fost trimise din Coreea de Nord către Rusia, oferindu-i astfel un avantaj semnificativ față de forțele ucrainene, care s-au plâns de lipsa de provizii din partea aliaților lor occidentali.

Majoritatea obuzelor din Coreea de Nord au fost trimise în Rusia cu o navă, deși NK Pro a spus că este posibil să fi trecut acum pe sistemul său feroviar.

„De asemenea, nu poate fi exclus ca armele să fie transferate în Rusia pe cale aeriană sau pe calea ferată”, se spune.

Pe lângă faptul că așteaptă mai multe provizii de arme din Occident, soldații ucraineni s-au plâns și de unele dintre echipamentele care le-au fost date anul trecut.

Tancul german eșuează

Un soldat ucrainean anonim a spus că tancurile Leopard-2 fabricate în Germania pot fi mobile și echipate cu arme puternice, dar au nevoie de prea multă întreținere și au o slăbiciune în partea din față a armurii lor.

Între turelă și cocă, părțile superioare și inferioare ale tancului, există un gol care trebuie închis urgent”, a declarat șoferul tancului, pentru ziarul Süddeutsche Zeitung din München.

Luna trecută, forțele ucrainene s-au retras din orașul distrus Avdiivka, situat în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, iar rapoartele au spus că forțele ruse își concentrează focul asupra Chasiv Yar, localitate aflată la opt kilometri la vest de Bakhmut.

Cu toate acestea, forțele ucrainene au obținut câteva succese împotriva forțelor aeriene ruse.

Săptămâna trecută, unul dintre avioanele spion A-50 ale Rusiei s-a prăbușit în apropierea Mării Azov, doborât fie de rachete rusești de apărare aeriană, fie de o rachetă ucraineană. Ministerul Regatului Unit al Apărării a spus acum că Rusia ar putea reduce utilizarea avionului spion.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite