Cum arată băiatul lui Kim Jong Un: de ce dictatorul nord coreean îl ține departe de ochii lumii

0
Publicat:

Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, are un fiu, dar acesta este ținut departe de ochii lumii din cauza aspectului său fizic "neatractiv", afirmă un fost șef al serviciului de informații din Coreea de Sud.

Greutatea corporală ar fi un semn de atracție în Coreea de Nord
Greutatea corporală ar fi un semn de atracție în Coreea de Nord FOTO arhiva Adevărul

Declarația a fost făcută de Choe Su-yong, un oficial pensionat al Serviciului Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud. Citând surse din Nord, acesta a pretins că "aspectul fizic neatractiv al băiatului pare să-l fi făcut pe Kim să își prezinte fiul în public".

"Pe de altă parte, la fel ca tatăl său sau ca sora sa, care sunt rotunzi și bine hrăniți, fiul lui Kim se pare că este palid și subțire", a declarat fostul spion pentru Korea Times. "Am auzit că fiul său nu seamănă deloc cu străbunicul său, Kim Il-sung."

Pentru liderii nord-coreeni, asemănarea cu Kim Il-sung - fondatorul robust al națiunii – este considerată a fi o caracteristică esențială, scrie Daily Mail.

De aceea, fiica „rotundă” a lui Kim Jong Un, Kim Ju-ae, ar fi intrat în atenția publicului, la sfârșitul anului 2022.

În mod similar, nu au apărut încă fotografii cunoscute ale fiului său, descris ca fiind "palid și subțire". Dar experții cred că îl putem vizualiza pur și simplu uitându-ne la fotografiile lui Kim Jong Un mai tânăr – atunci care era mult mai slab.

Câteva fotografii care-l arată pe dictatorul din Coreea de Nord atunci când era subțirel, înainte de a ajunge la dimensiunile sale actuale, circulă deja pe Internet. Michael Madden, fondatorul North Korea Leadership Watch, a declarat: "Când Kim Jong Un era succesorul ereditar, era de fapt slab. Era un tip mai slab. Tatăl său și mătușa lui i-au spus că trebuie să câștige în greutate pentru a-și proiecta autoritatea.

Coreea de Nord nu acceptă decât lideri cu... greutate

Madden a spus că această preferință pentru lideri cu greutate își are baza în istoria Coreei de Nord.

El a declarat: "Există câteva concepte coreene despre modul în care ne prezentăm în fața altor oameni, și există o anumită idee despre atracție.

"Definiția a ceea ce este considerat atrăgător și plăcut diferă mult de ceea ce observăm în vest. Când îl vedem pe Kim Jong Un, când îl vedem pe tatăl său, pe bunicul său, nu? Obrajii rotunzi, corect? Obrajii rotunzi și zâmbetul pe față.

Fiica lui Kim Jong Un este mult mai apropiată de forma tatălui său
Fiica lui Kim Jong Un este mult mai apropiată de forma tatălui său FOTO Profimedia

"A fi slab și auster va aminti populației nord-coreene că aproape un milion de oameni au murit de foame în timpul anilor '90."

NIS crede că Kim Jong Un are trei copii - fiul cel mai mare, urmat de Kim Ju-ae, și încă un copil despre care nu se știe dacă este băiat sau fată.

Choe este de acord că cel mai mare este un fiu, dar crede că dictatorul are doar doi copii legitimi - acest fiu fără nume și Kim Ju-ae - plus doi copii născuți în afara căsătoriei.

Pentru Madden, întrebarea despre care copil îl va urma la putere pe Kim rămâne fără răspuns. A evidențiat exemplul lui Kim Jong Un, care s-a îngrășat înainte de a prelua funcția.

Kim Jong Un a fost ales în locul fratelui său mai mare, Kim Jong-chul, pe care tatăl său l-a considerat „nereușit pentru că este ca o fetiță”.

Și, deși Coreea de Nord nu a avut niciodată un lider feminin, Madden crede că acest lucru nu este neapărat un obstacol pentru Kim Ju-ae.

El a spus: "Dacă Kim Jong Un decide că fiica sa va fi succesorul ereditar... ultima dată când am verificat, Coreea de Nord era o dictatură. Așa că atunci când liderul spune să mergem, mergem, nu? Îi urez noroc cui încearcă să se opună când se întâmplă asta."

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite