Constituția RPDC a fost modificată pentru a accelera dezvoltarea forțelor nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea de modificare a fost adoptată „cu deplin sprijin și aprobarea” participanților la sesiune, relatează KCNA

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Adunarea Populară Supremă a RPDC a adoptat o lege de modificare a constituției țării, de stabilire a statutului forțelor nucleare și a dezvoltării lor accelerate pentru a garanta drepturile țării la existență, a stopa războiul și a proteja pacea și stabilitatea în regiune și în lume, a transmis agenția de știri KCNA.

Proiectele de amendamente și completări reflectă conținutul conform căruia RPDC, ca stat nuclear responsabil, accelerează dezvoltarea armelor nucleare pentru a garanta drepturile țării la existență și dezvoltare, pentru a descuraja războiul și pentru a proteja pacea și stabilitatea în regiune și pe planetă, și că misiunea forțelor armate ale republicii este în protejarea suveranității și integrității teritoriale a statului, a drepturilor și intereselor poporului, în protejarea sistemului socialist și a câștigurilor revoluției”, a menționat agenția citând conținuul amendamentelor și menționând că legea corespunzătoare privind modificările a fost adoptată „cu deplin sprijin și aprobarea” participanților la sesiune.

Liderul RPDC Kim Jong-un a numit amendamentele la articolul 58 din capitolul 4 din Constituția RPDC privind dezvoltarea accelerată a forțelor nucleare drept „eveniment istoric”. „Sarcina istorică și politică necesară, menită să garanteze legea supremă a republicii, politica nucleară a statului nostru, o putere nucleară în adevăratul sens al cuvântului, a fost îndeplinită cu brio”, a spus el, menționând, de asemenea, că constituția a consemnat „lupta sacră a poporului” pentru implementarea politicii nucleare.

Kim Jong-un a numit și amendamentele constituționale o „aemă politică chimică”. Potrivit acestuia, întărirea forțelor nucleare este „cea mai corectă și oportună măsură” care „îndeplinește cerințele momentului actual”.

Întreaga lume recunoaște faptul că republica noastră deține în mod inevitabil arme nucleare pentru autoapărare într-un mediu de confruntare pe termen lung cu cel mai mare posesor de arme nucleare de pe planetă, cel mai periculos stat militar - Statele Unite - și sateliții săi. ”, a adăugat Kim Jong-un.

Liderul țării a stabilit sarcina de a moderniza forțele nucleare și de a crește dramatic arsenalul. „Este necesar să punem în aplicare cu toată puterea noastră munca de a crește exponențial producția de arme nucleare, de a implementa o varietate de arme nucleare de lovitură și de a le pune în serviciu de luptă pentru diferite tipuri de trupe”, a spus el.

„Acum, din cauza forțelor reacționare imperialiste, furioase în pasiunea pentru dominație și punerea în aplicare a fanteziei expansioniste, structura celui de „al doilea război rece” se realizează la scară globală și existența statelor suverane este amenințată serios, ” l-a citat agenția de presă KCNA. Kim Jong-un a subliniat, de asemenea, „necesitatea de a menține și întări solidaritatea cu țările care s-au revoltat împotriva strategiei hegemonice a Statelor Unite și a Occidentului”, dar nu a numit astfel de state.

În aceste condiții, când „intrigile provocatoare militare ale Statelor Unite” împotriva RPDC „ating o fază extremă”, problema cea mai importantă este îndeplinirea misiunii de „putere nucleară responsabilă” care luptă pentru stabilitate în Peninsula Coreeană”. bazată pe superioritatea încrezătoare a forțelor strategice de descurajare”, a spus liderul RPDC. Pentru a face acest lucru, este necesar să se dezvolte și să construiască rapid arsenalul nuclear, a menționat Kim Jong-un. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite