Peninsula Coreea se află „în pragul unui război nuclear”, amenință Coreea de Nord la ONU

0
Publicat:

Delegatul Coreei de Nord la ONU a acuzat marți SUA și Coreea de Sud că au împins Peninsula Coreeană mai aproape de un „război nuclear” declarând în fața Adunării Generale că, prin urmare, țara sa nu are altă opțiune decât să își accelereze în continuare consolidarea capacităților de autoapărare, relatează Reuters.

Delegatul Coreei de Nord la ONU FOTO Profimedia
Delegatul Coreei de Nord la ONU FOTO Profimedia

Anul 2023 a fost înregistrat ca un an extrem de periculos”, a afirmat emisarul nord-coreean Kim Song în ultima zi a întrunirii anuale a liderilor mondiali de la ONU.  

Peninsula Coreea se află într-o situație în care este un pericol iminent de izbucnire a războiului nuclear”, a mai adăugat el. 

Având în vedere circumstanțele predominante, Coreea de Nord este obligată urgent să-şi accelereze în continuare consolidarea capacităților sale de autoapărare pentru a se apăra în mod inexpugnabil”, a mai spus Kim Song în fața celor 193 de membri ai Adunării Generale. 

În ultimul an și jumătate, Coreea de Nord a efectuat zeci de teste cu rachete balistice. De asemenea, SUA au atras de mult timp atenția că regimul de la Phenian este gata să efectueze cel de-al șaptelea test nuclear. 

Republica Democratică Populară Coreea (n. red. numele oficial al Coreei de Nord) rămâne fermă și neschimbată în hotărârea sa de a apăra ferm suveranitatea națională, interesele de securitate și bunăstarea poporului împotriva amenințărilor ostile din exterior”, a mai precizat emisarul regimului de la Phenian. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite