Comandant Hezbollah, ucis într-un raid israelian în Liban

0
Publicat:

Armata israeliană a confirmat joi că a ucis, într-un atac întreprins cu o zi înainte în Liban, un comandant al mişcării islamiste Hezbollah şi pe alţi doi asociaţi ai acestuia.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

„Ieri seara (miercuri seara, n. red.), un comandant al forţelor Radwan ale Hezbollah, Ali Mohammed al-Debs, adjunctul său Ibrahim Issa şi un alt terorist au fost ucişi”, a anunțat armata israeliană într-un comunicat.

O sursă din domeniul securităţii a anunţat anterior că trei membri ai mişcării Hezbollah au fost ucişi miercuri într-un atac, informaţie ce nu a fost confirmată până acum de mişcarea șiită libaneză.

Violenţele între armata israeliană şi Hezbollah au provocat deplasarea a zeci de mii de persoane de ambele părţi ale frontierei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un discurs rostit marţi, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a afirmat că, „atunci când agresiunea din Gaza se va opri şi va exista o încetare a focului, se vor opri şi tirurile în sudul” Libanului.

În ceva mai mult de patru luni, cel puţin 243 de persoane, printre care 175 de luptători ai Hezbollah şi 30 de civili, au fost ucise în sudul Libanului, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP. De partea israeliană, au fost ucise 15 persoane: nouă soldaţi şi şase civili.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite