ChatGPT trebuie să elimine vocea asemănătoare cu cea a actriței Scarlett Johansson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OpenAI a anunțat că va elimina una dintre vocile folosite de ChatGPT, după ce aceasta a fost comparată cu actrița de la Hollywood, Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson. FOTO Shutterstock
Scarlett Johansson. FOTO Shutterstock

OpenAI a anunțat că va elimina una dintre vocile folosite de ChatGPT, după ce aceasta a fost comparată cu actrița de la Hollywood, Scarlett Johansson.

Asemănarea a fost remarcată de utilizatori la opțiunea "Sky" a chatbotului, care citește cu voce tare răspunsurile utilizatorilor. Upgrade-ul conversațional și ușor flirtant al chatbotului a atras comparații cu filmul Her din 2013, cu actrița în rol principal, potrivit bbc.com

OpenAI a precizat că vocile disponibile în modul de voce al ChatGPT au fost "selectate cu atenție printr-un proces extins de cinci luni, care a implicat actori vocali profesioniști, agenții de talente, directori de casting și consultanți din industrie."

Acțiunea filmului „Her” se desfășoară într-un viitor apropiat și îl prezintă pe Joaquin Phoenix îndrăgostindu-se de sistemul de operare al telefonului său, care are vocea actriție Scarlett Johansson.

Regizorul Spike Jonze a declarat la vremea respectivă că filmul „nu este despre tehnologie sau software”, ci mai degrabă despre găsirea iubirii și a intimității.

OpenAI a declarat luni că vocea nu s-a vrut a fi o „imitație” a vedetei. 

Considerăm că vocile AI nu ar trebui să imite în mod deliberat vocea distinctivă a unei vedete”, se arată într-o postare pe blog.

În ciuda acestui fapt, atunci când OpenAI și-a prezentat noul model GPT-4o pe 13 mai 2024, directorul Sam Altman a făcut referire la numele filmului pe X.

În timpul demonstrației abilităților conversaționale mai umane, chatbotul i-a spus unui membru al staff-ului OpenAI: „Wow, ce ținută ai!”.

De asemenea, a spus „nu mai continua, mă faci să roșesc” când a fost complimentat.

Pe lângă meme și postări despre ChatGPT - care prezintă GIF-uri cu protagonistul singuratic al filmului, Theodore Twombly - au apărut și critici la adresa vocii folosite.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite