Concurență pentru ChatGPT: sistemul Claude de la Anthropic, introdus pe iPhone

0
Publicat:

ChatGPT de la OpenAI se confruntă cu o concurență serioasă, pentru că rivalul companiei, Anthropic, aduce chatbot-ul său Claude pe iPhone. Anthropic, condus de un grup de foști angajați ai OpenAI, care au plecat din cauza neînțelegerilor cu directorul executiv Sam Altman, are un produs care deja depășește ChatGPT la unele măsuri de inteligență și acum vrea să câștige utilizatorii obișnuiți.

Claude face concurenta serioasa ChatGPT FOTO Anthropic
Claude face concurenta serioasa ChatGPT FOTO Anthropic

„În lumea de astăzi, smartphone-urile sunt în centrul modului în care oamenii interacționează cu tehnologia. Pentru a face din Claude un adevărat asistent AI, este esențial să întâlnim utilizatorii acolo unde se află ei – și în multe cazuri, asta e pe dispozitivele lor mobile”, a spus Scott White de la Anthropic.

„Punem puterea lui Claude direct în mâinile oamenilor. Nu este vorba doar despre comoditate; este despre integrarea lui Claude în structura vieții noastre de zi cu zi.”

A treia versiune a chatbot-ului Claude este oferită direct utilizatorilor pe site-ul său în trei variante: un model rapid și simplu numit „haiku”, un model mai lent și mai puternic numit „sonet” și, numai pentru clienții plătitori, întregul „sistem opus”.

Este acel sistem care a preluat conducerea în clasamentul chatbot-ului LMSys, devenind primul AI care a scos GPT-4 din pole position și, de asemenea, a făcut valuri în presă pentru enorma „fereastră de context”. Opus poate conține aproximativ 160.000 de cuvinte, suficient pentru ca un utilizator să lipească un roman serios și să pună întrebări ulterioare.

Până acum, însă, ChatGPT s-a confruntat cu puțină concurență pe dispozitivele utilizatorilor. OpenAI și-a lansat pentru prima dată aplicația iOS în mai anul trecut și rămâne unul dintre puținele modele AI de frontieră cu o aplicație accesibilă pentru consumatori.

Anthropic spune că aplicația Claude îi va permite să aducă noi funcții utilizatorilor, dincolo de simpla ușurință de utilizare. „De exemplu, aplicația Claude iOS poate, cu consimțământul unui utilizator, să acceseze camera și biblioteca foto a dispozitivului”, a spus White.

„După o întâlnire, un utilizator de afaceri ar putea face o fotografie cu o diagramă de pe o tablă albă și să-i ceară lui Claude să rezume punctele cheie, facilitând partajarea și acționarea asupra informațiilor importante. În mod similar, un consumator ar putea să facă o fotografie unei plante pe care o întâlnește în drumeție și să-i ceară lui Claude să identifice specia și să ofere mai multe informații despre caracteristicile și habitatul acesteia.”

Pe lângă aplicația iOS, compania își crește și oferta de afaceri, cu un plan de „echipă” care le permite clienților corporativi să cumpere acces la chatbot pentru întregul personal.

„Am început Anthropic pentru a conduce frontiera siguranței și cercetării AI. Nu este ceva ce poți face în abstract. Nu credem că am fi capabili să influențăm pozitiv traiectoria industriei și să inspirăm o cursă spre vârf în domeniul siguranței AI dacă nu am fi capabili să concuram la frontieră”, a spus White.

Această concurență pare să aibă un efect asupra liderului de piață. Miercuri, OpenAI și-a schimbat politicile pentru a permite utilizatorilor să-și acceseze întregul istoric ChatGPT, fără a fi nevoie să se înscrie pentru a permite companiei să se antreneze cu privire la conversațiile lor ca o contrapartidă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite