Predicția lui Musk după ce a fost întrebat cine crede că va fi următorul președinte al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk consideră că în 2032 alegerile prezidențiale din SUA ar putea fi câștigate de un robot, relatează Daily Star. 

Elon Musk crede că IA o să îi depășească pe oameni FOTO Profimedia
Elon Musk crede că IA o să îi depășească pe oameni FOTO Profimedia

El a făcut această predicție când a fost întrebat cine crede că va fi viitorul președinte al SUA.

Fondatorul SpaceX, Tesla și X crede că IA ar putea conduce lumea într-un deceniu.

El prezintă scenariul în care  alegătorii ar putea fi forțați să aleagă în cursa pentru Casa Albă între un robot Transformer care își schimbă înfățișarea și un bot Diffusion ghidat de ChatGPT. 

Musk, în vârstă de 52 de ani, a făcut predicția la cea de-a 10-a ceremonie anuală de decernare a premiilor Breakthrough (Los Angeles), supranumite Oscarurile științei, după ce a fost întrebat cine crede că va fi următorul președinte.

Musk a râs și a răspuns cu altă întrebare: „Cine credeți că va câștiga Casa Albă în 2032? Ce tip de AI? Transformers sau Diffusion?"

De altfel, antreprenorul american a făcut anterior un sondaj pe X în această privință, la care au votat aproape 1,2 milioane utilizatori. Dintre aceștia, 77,4% au votat pentru Transformers - roboți inventați de compania japoneză Takara Tomy în 1984, care pot lua diferite înfățișări, cum ar fi vehicule și animale.

Utilizarea tehnologiei IA „ar putea face ravagii" asupra alegerilor din SUA din acest an, susține un expert.

La început, modelele IA au fost introduse pentru a economisi timpul creatorilor de conținut, fiind antrenate pe cantități masive de date create în mare parte din oameni, constând în imagini, audio și text.

În prezent, din cauza cantității mari de materiale generate de IA care inundă internetul - de la postări pe blog la artă - unele instrumente IA extrag mai degrabă date din cele create artificial decât din creațiile originale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite