10 soldați israelieni au ajuns la spital după ce tancul lor a trecut peste o „bombă cu viespi“ în Gaza

0
0
Publicat:

Doisprezece soldați ai Tzahal au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost atacați de un roi de viespi în sudul Fâșiei Gaza, relatează Times of Israel .

Tanc israelian în apropiere de Fâșia Gaza FOTO SHUTTERSTOCK

Armata a declarat că incidentul a avut loc vineri, 10 mai, când un tanc a deranjat din neatenție un cuib de vispi, determinând insectele să riposteze, potrivit publicației.

Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer a internat 10 dintre soldații răniți pentru tratament, dintre care unul necesită terapie intensivă, se arată în raport. Spitalul a spus că viețile soldaților nu sunt în pericol.

Deși acest incident nu s-a dovedit fatal, atacurile roiurilor de vispi pot fi mortale.

Atacul bizar al viespilor este cel mai recent dintr-o serie de accidente și erori de care a avut parte Tzahaol în campania din Gaza.

Incidentul din Gaza s-a produs pe fondul unei operațiuni în desfășurare condusă de Brigada de Sud a Diviziei Gaza în regiunea de frontieră vizavi de comunitatea israeliană Nirim.

Potrivit Centrului Medical Sheba, unii dintre soldați au suferit reacții alergice în urma înțepăturii a sute de viespi - o situație pe care profesioniștii din domeniul medical nu au întâlnit-o anterior la o asemenea amploare, a spus The Times of Israel.

Spitalul israelian a răspuns mobilizând departamentele de terapie intensivă, anestezie, toxicologie și oftalmologie pentru a asigura tratamentul adecvat soldaților afectați.

Alte incidente ăn care a fost implicată Tzahal

Forțele de Apărare Israelului (IDF) și-au doborât aproape jumătate din propriile drone, a declarat un ofițer al Corpului Marin al SUA.

Vorbind la expoziția Modern Day Marine de săptămâna trecută, Lt. Col. Michael Pruden le-a spus participanților că „40% dintre UAS-urile... eliminate” de către IDF sunt cazuri de „foc prietenesc”, scrie The War Zone .

„Pe măsură ce Israelul se angajează în Gaza și se află în linia frontului, ce fac israelienii când văd o dronă mică și nu o pot identifica imediat? O doboară” a spus Pruden.

Ofițerul american nu a clarificat unde sau când au avut loc astfel de incidente, dar impresia a fost că acestea provin din recentele operațiuni militare ale Israelului în Gaza, care au început după atacurile Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Marine Corps a declarat pentru Business Insider că informațiile The War Zone a fost contextualizat cu acuratețe, dar a refuzat să ofere informații suplimentare.

Pierderile auto-provocate de drone sunt cea mai recentă gafă costisitoare a operațiunilor IDF în Gaza. Alte incidente au inclus cazuri de „foc prietenesc“, atât soldați israelieni, cât și ostatici fiind victime ale unor astfel de incidente.

Un purtător de cuvânt al IDF a declarat pentru BI că „au fost mai multe incidente în care dronele IDF au fost doborâte de trupe în timpul luptei” la începutul conflictului din Gaza.

„Aceste incidente au avut loc în primul rând la începutul conflictului, după un eveniment în care trupele au fost lovite de o dronă inamică”, au precizat acesta. „În lunile care au urmat, aceste incidente au scăzut datorită instituirii proceselor de coordonare pentru dronele zburătoare”.

Centrul de studii Royal United Services Institute (RUSI) a declarat că Israelul este „unul dintre cei mai importanți utilizatori și producători de UAV din lume”.

Potrivit cotidianului Haaretz, 22 de soldați IDF au fost uciși și 54 au fost răniți de „foc prietenesc“ în conflict până acum.

În decembrie, IDF a declarat că a ucis accidental trei ostatici israelieni, după ce trupele i-au „identificat în mod greșit” drept amenințări.

Au apărut, de asemenea, informații care sugerează că IDF ar fi ucis accidental cetățeni israelieni în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite