SUA consideră că Israelul a folosit arme americane încălcând dreptul umanitar

0
Publicat:

Raportul Departamentului de Stat spune că investigațiile privind potențialele încălcări continuă.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Statele Unite au motive să creadă că Israelul a folosit arme de fabricație americană, încălcând dreptul internațional umanitar, se precizează într-un raport pregătit de administrația de la Washington pentru Congresul SUA.

Având în vedere dependența semnificativă a Israelului de produsele de apărare fabricate în America, există motive să credem că produsele de apărare... au fost folosite de forțele de securitate israeliene din 7 octombrie [2023] în cazuri neconforme cu obligațiile din dreptul internațional umanitar sau cu cele mai bune practici stabilite. pentru a atenua daunele aduse civililor”, se spune în document.

Raportul întocmit de Departamentul de Stat spunea că investigațiile privind potențialele încălcări sunt în desfășurare. Cu toate acestea, observă că Statele Unite „nu au informații complete pentru a verifica” dacă armele americane au fost utilizate direct în presupuse încălcări ale dreptului internațional umanitar. Dar este „rezonabil să presupunem” că astfel de cazuri au avut loc, subliniază documentul. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite