Dronele Hezbollah au atacat site-uri de apărare antirachetă Iron Dome din nordul Israelului

0
Publicat:

Baza de artilerie a armatei israeliene din Khirbet Maer a fost supusă anterior focului de rachete și mortar.

Luptător Hezbollah. Foto: Profimedia
Luptător Hezbollah. Foto: Profimedia

Aripa armată a partidului șiit Hezbollah și-a revendicat responsabilitatea pentru un atac cu drone asupra rampelor de lansare antirachetă Iron Dome din regiunea Beit Hillel din nordul Israelului, se precizează în declarația organizației,  postată pe canalul său de Telegram.

Unitățile de rezistență islamică au folosit de două ori drone kamikaze pentru a lovi ținte militare israeliene”, notează textul „În plus, punctul de comandă și observație al inamicului a fost lovit”.

Anterior, baza de artilerie a armatei israeliene din Khirbet Maer a fost supusă focului de rachete și mortier. După cum se precizează în declarație, „în urma unei lovituri directe, soldații israelieni au fost uciși și răniți”.

Se afirmă că luptătorii șiiți au folosit o rachetă sol Falaq-1 pentru a lovi cazarma Yiftah din Galileea Superioară. Rachete Katyusha au fost trase asupra patrulelor mecanizate inamice în apropierea punctelor de frontieră Jel al-Alam, Ramiya, Ruweisa și Es Samaka, pe dealurile Kfar Shuba.

Aceste operațiuni au fost efectuate ca răspuns la raidurile aeriene ale inamicului asupra satelor civile din sudul Libanului, raiduri care au ucis trei persoane în Teir Harf”, se arată în comunicat. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite