Un adolescent britanic de 16 ani, arestat pentru doborârea unui copac faimos de lângă Zidul lui Hadrian VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat în urma unei anchete ce vizează tăierea unuia dintre cei mai fotografiaţi copaci din Regatul Unit, informează joi DPA.

Rămășițele copacului de lângă Zidul lui Hadrian. Foto EPA EFE
Rămășițele copacului de lângă Zidul lui Hadrian. Foto EPA EFE

UPDATE 20.26: „Sycamore Gap Tree", un arţar care a crescut chiar lângă Zidul lui Hadrian în comitatul Northumberland din nord-estul Angliei, a devenit celebru după ce a apărut într-o scenă cheie a filmului "Robin Hood: Prince Of Thieves" din 1991, în care a jucat starul american Kevin Costner. Construcţia antică a fost ridicată din ordinul împăratului roman Hadrian pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, scrie Agerpres.

Poliţia din Northumberland a deschis o anchetă joi după ce copacul a fost „doborât intenţionat în timpul nopţii" trecute şi a spus că tratează această infracţiune ca pe un act de vandalism.

Ulterior, poliţiştii britanici au anunţat că un băiat de 16 ani a fost arestat sub suspiciunea de cauzare a unor prejudicii penale.

Adolescentul se află în custodia Poliţiei şi îi ajută pe poliţişti în această anchetă, a precizat un purtător de cuvânt.

Celebrul arţar, cu o vechime de cel puţin două secole şi care a crescut într-un peisaj spectaculos de lângă Zidul lui Hadrian, putând fi admirat datorită poziţionării sale şi de pe un drum din apropiere, era îngrijit de Northumberland National Park Authority şi de National Trust.

Mai multe fotografii publicate joi dimineaţă arată legendarul copac prăbuşit pe sol lângă trunchiul său retezat în secţiune orizontală, alături de străvechiul zid roman, care este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

  Pe reţeaua de socializare X, politicianul local Steven Bridgett a afirmat că arborele a fost „tăiat fără nicio îndoială cu o drujbă".

Vestea a stârnit un val de consternare şi indignare pe reţelele de socializare din partea pasionaţilor de drumeţii în natură.

Știrea inițială:

  Unul dintre cei mai fotografiaţi copaci din Regatul Unit, situat lângă Zidul lui Hadrian din nord-estul Angliei, a fost „doborât intenţionat", a anunţat joi agenţia care administrează parcul naţional în care se afla arborele, informează AFP.  

Agenţia Parcului Naţional Northumberland este în măsură confirme că, din păcate, celebrul arbore Sycamore Gap s-a prăbuşit în noaptea trecută", a precizat instituţia britanică într-un comunicat.

  „Avem motive să credem că a fost doborât intenţionat", se adăugă în acelaşi comunicat.

  Situat lângă celebrul zid construit în epoca Romei Antice pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, acel majestuos arţar dintr-un peisaj spectaculos a apărut în cinematografie în „Robin Hood: Prince of Thieves'", un film cu Kevin Costner din anul 1991, scrie Agerpres.

Potrivit unor fotografii distribuite pe reţelele de socializare, doar un trunchi - retezat în plan orizontal - a mai rămas din Sycamore Gap Tree, desemnat „copacul anului" din Anglia în 2016.

  Poliţia locală a anunţat deschiderea unei anchete şi încearcă să afle dacă a fost comisă o infracţiune penală.

  Deputata din acel comitat, Mary Foy, a denunţat „un act de vandalism prostesc" şi „sfâşietor" comis asupra unui reper al regiunii Nord-Est din Regatul Unit.

Sunt foarte tristă pentru ceea ce s-a întâmplat cu emblematicul Sycamore Gap, care va îndurera atât de mulţi oameni din ţara întreagă şi chiar din lume", a adăugat ea.

Pe reţeaua de socializare X, politicianul local Steven Bridgett a afirmat că arborele a fost „tăiat fără nicio îndoială cu o drujbă". 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite