Mii de copii din Marea Britanie, expuși la riscul unei infecții urinare netratate cu potențial fatal

0
Publicat:

Mulți medici de familie nu trimit copiii la specialiști, astfel că cei mici continuă să aibă dureri, iar infecțiile urinare se agravează. Situația escaladează, iar copiii pot face septicemie din cauza infecțiilor urinare netratate.

Infecțiile urinare pot genera boli grave. Sursa foto: arhivă adevărul
Infecțiile urinare pot genera boli grave. Sursa foto: arhivă adevărul

Infecții urinare la copii: importanța intervenției specializate în timp util

Mii de copii din Marea Britanie nu beneficiază de tratament corespunzător împotriva infecțiilor urinare și nici nu sunt trimiți la specialiști pentru investigații, ceea ce poate duce la complicații severe, inclusiv septicemie, care poate fi fatală în multe situații.

Infecțiile urinare, care pot afecta vezica urinară, rinichii sau tuburile care le conectează, sunt una dintre cele mai frecvente infecții din lume.

Chiar dacă ghidul NHS stipulează că tinerii cu infecții urinare pe termen lung ar trebui să fie îngrijiți de specialiști din spitale, o organizație caritabilă a atras atenția asupra neimplicării medicilor de familie în cazurile copiilor afectați. Această lipsă de implicare și neglijare poate duce la dureri constante și la absența frecventă de la școală.

Statistic, mai mult de jumătate dintre femeile din Marea Britanie și aproximativ 10% dintre bărbați vor suferi de infecții urinare într-un moment al vieții lor. Și aproape 10% dintre fete și 3% dintre băieți vor avea o astfel de infecție până la 16 ani.

În mod normal, aceste infecții pot fi tratate rapid cu un tratament bazat pe antibiotice recomandat de medicul specialist. Tratamentul se recomandă în urma unor analize de sânge, sumar de urină și urocultură, după care, în funcție de bacteria găsită, se recomandă și antibioticul.

Cu toate acestea, pentru anumite persoane, tratamentul este ineficient și infecția revine, putând persista ani de zile. Este esențială intervenția unui expert în aceste situații, dar, din nefericire, mulți nu beneficiază de aceasta.

Conform grupului de pacienți Chronic Urinary Tract Infection Campaign, se pare că mulți medici de familie nu sunt conștienți de faptul că acești copii au nevoie de intervenție specializată. Alison Pearce, director al grupului, subliniază această problemă, menționând că mulți părinți se plâng de imposibilitatea de a obține o trimitere adecvată pentru copiii lor.

În plus, există o preocupare reală legată de numărul insuficient de specialiști NHS în infecțiile urinare la copii. Chiar și spitalele mari par să nu aibă resursele necesare pentru a trata aceste cazuri.

Simptomele infecției urinare la copii pot varia și pot fi dificil de identificat. Unele dintre semne includ febră, vărsături, letargie, iritabilitate, lipsa apetitului, creștere insuficientă în greutate și, la cei foarte mici, icter. Alte semne mai specifice sunt durerea sau arsura în timpul urinării, necesitatea frecventă de a urina, retenția deliberată a urinei și schimbarea obiceiurilor de toaletă.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite