O turistă din Mare Britanie a dat de necaz în Munții Bucegi, în timp ce traversa un pârâu

0
Publicat:

Jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga împreună cu salvamontiști ai Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au dat o mână de ajutor unei femei în vârstă de 61 de ani, din Regatul Unit al Marii Britanii.

O turistă din Mare Britanie a dat de necaz în Munții Bucegi. FOTO IJJ Dâmbovița
O turistă din Mare Britanie a dat de necaz în Munții Bucegi. FOTO IJJ Dâmbovița

Britanica a plecat împreună cu alte patru persoane într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei.

La un momentdat, potrivit jandarmilor dâmbovițeni, pe traseu, în încercarea de a traversa peste un pârâu, femeia s-a accidentat la piciorul drept, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea și a apelat la ajutorul jandarmilor montani.

Ajunşi la faţa locului, în apropierea Cheilor Zănoagei, jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, prin imobilizarea piciorului cu atele. Ulterior femeia a fost transportată cu targa – UT 2000, în condiţii de siguranţă, până la sediul postului montan, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD și condusă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmbovița.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Turist abandonat în munți de un ghid montan, recuperat de Salvamont

Un ghid montan din Prahova a avut o atitudine de neînțeles, în urmă cu câteva luni, față de un turist din grupul pentru care a organizat o drumeție contra-cost, în zona Azuga. Bărbatul a fost abandonat pe traseu, fiind nevoie de intervenția salvamontiștilor

Când s-a văzut singur pe munte, turistul a sunat la Dispeceratul Național Salvamont, iar salvatorii montani de la formația județeană Azuga l-au recuperat și l-au coborât până în Gara Azuga.

„Experiență neplăcută pentru un turist aflat la prima sa drumeție în zona montană. S-a alăturat unui grup condus de un așa-zis ghid montan ce își face reclamă pe rețelele de socializare, a plătit o sumă de bani și au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă. Turistul nostru, fiind la prima experiență montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic. Este revoltător faptul că așa-zisul ghid a luat hotărârea să continue drumeția cu grupul, părăsindu-și pur și simplu clientul în pădure”, au transmis salvamontiștii prahoveni. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite