Povestea româncei care s-a întors din Marea Britanie și a deschis o afacere de succes în țară

0
Publicat:

Maria Chiţu a decis să se reîntoarcă în România, după ce terminat studii strălucite la Londra, inspirată și de tradiția antreprenorială a familiei sale.

Maria Chițu FOTO: Facebook
Maria Chițu FOTO: Facebook

Maria Chițu a studiat Business Management la Roehampton University din Londra și și-a deschis propria afacere în Capitală.

Fratele ei este Cristian Chiţu, cel care a fondat lanțul Patiseria Tineretului, dar Maria a ales să dezvolte o altă afacere, deschizându-și propriul coffee shop, „Amazoniq Coffee Corner”.

Ea și-a pus în valoare toate cunoștințele de management dobândite în străinătate

Spune că decizia de a renunța la munca în străinătate a fost dificilă, dar a venit în țară să-și urmeze visul.

 „Spaţiul în care se află azi cafeneaua era în plan de câţiva ani. Cristi m-a întrebat de acum doi ani dacă vreau să fac eu ceva în acest spaţiu, care este fix lângă patiserie, iar eu am spus, fără ezitare, da. Doi ani mai târziu, acest spaţiu urma să se elibereze, iar asta se întâmpla fix când eu trebuia să semnez un contract pentru un job în Anglia. A fost un risc pe care mi l-am asumat să deschid cafeneaua, însă dacă nu rişti, nu câştigi, nu?! Exemplul fraţilor mei mai mari, ambii antreprenori, a contat foarte mult pentru că de mică mi-am creionat drumul pentru a ajunge aici”, a povestit Maria Chițu, potrivit zf.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite