Un renumit ONG grecesc dedicat copiilor, anchetat pentru fraudă și abuzuri sexuale

0
Publicat:

O anchetă pentru fraudă şi acuzaţii de violenţe şi abuzuri sexuale a fost deschisă în Grecia, iar vizat este un important ONG dedicat copiilor, potrivit AFP, citat de Agerpres.

 Kivotos tou Kosmou FOTO: The Greek Herald
Kivotos tou Kosmou FOTO: The Greek Herald

ONG-ul Kivotos tou Kosmou a primit numeroase premii încă de la înființare, printre care se numără și Premiul Cetățenilor Europeni 2018, prin care se recompensează anual persoane sau organizații pentru activitatea în promovarea integrării și toleranței.

Potrivit sursei citate, trei anchete preliminare sunt în curs de desfășurare. Una dintre acestea face referire la eventualele fraude în cadrul ONG-ului, care a primit de-a lungul timpului milioane de euro și zeci de proprietăți de la donatori privați.

Un scandal în cadrul ONG-ului a avut loc în luna august când un săritor de la mare înălțime a fost concediat din organizație după ce l-a denunțat pe unul dintre angajați pentru că ar fi bătut trei copii. De asemenea, un tânăr, găzduit de Kivotos tou Kosmou, l-a acuzat recent pe unul dintre responsabilii ONG-ului că l-a abuzat sexual.

Fondatorul ONG-ului, părintele Antonios Papanikolaou, neagă toate acuzațiile aduse la adresa organizației sale. Ca măsură de precauţie, săptămâna aceasta, guvernul a schimbat complet consiliul de administraţie şi conducerea ONG-ului.

"Copiii sunt în siguranţă. (...) Vrem să ştim mai multe despre finanţele (ONG-ului). Este o organizaţie care gestionează sume mari de bani provenite în mare parte din donaţii private", a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis la Alpha TV, potrivit sursei citate.

Liderul spiritual al creştinilor ortodocşi din Grecia, arhiepiscopul Ieronim al II-lea, a subliniat că părintele Papanikolaou era "singurul responsabil" de funcţionarea organizaţiei şi că acesta "nu a consimţit niciodată" să coopereze cu clerici specializaţi în asistenţă socială.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite