SUA anunță un ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, inclusiv sprijin pentru infrastructura energetică

0
Publicat:

SUA vor oferi Ucrainei un ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru a sprijini infrastructura energetică a țării, pentru a răspunde nevoilor umanitare urgente și pentru a consolida securitatea civilă, inclusiv protecția frontierei, a declarat vicepreședintele Kamala Harris pe 15 iunie.

Kamala Harris la Conf de Securitate de la Munchen 2023 FOTO EPA EFE jpg

În ultimele luni, Rusia și-a intensificat atacurile împotriva infrastructurii critice a Ucrainei, mai ales asupra rețelei energetice a țării.

Ca urmare a atacurilor asupra infrastructurii energetice, Ucraina a început să implementeze opriri repetate ale curentului electric, din 15 mai, dar acestea au crescut dramatic în ultimele zile.

Harris a făcut anunțul în timp ce s-a alăturat summitului global pentru pace al Ucrainei din Elveția.

Pachetul, care este finanțat în comun de Departamentul de Stat și Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională ( USAID ), va include 500 de milioane de dolari în asistență energetică, precum și redirecționarea a 324 de milioane de dolari în finanțare anunțată anterior către nevoile de energie de urgență în Ucraina.

„Cu acești bani se va repara infrastructura energetică deteriorată în timpul războiului, se va extinde producția de energie, se va încuraja investițiile din sectorul privat și va proteja infrastructura energetică”, se arată în declarația de pe site-ul Casei Albe.

Asistența include, de asemenea, 379 de milioane de dolari în asistență umanitară din partea guvernului SUA și USAID pentru a răspunde nevoilor refugiaților , persoanelor strămutate interne și comunităților afectate de conflicte.

Departamentul de Stat urmărește în continuare să ofere o sumă suplimentară de 300 de milioane de dolari pentru echipamentul de salvare al polițiștilor de frontieră ucraineni și al forțelor de ordine, permițându-le să opereze în prima linie.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, în februarie 2022, Statele Unite au alocat peste 3,2 miliarde de dolari în finanțare pentru asistență umanitară și aproape 1,5 miliarde de dolari pentru a ajuta la redresarea sectorului energetic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite