Ruşii retrag temuţii soldaţi buriaţi din Severodoneţk: „Cad ca muştele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi buriaţi au fost retraşi de ruşi, deoarece sunt mult mai slabi decât ucraineni FOTO Twitter
Soldaţi buriaţi au fost retraşi de ruşi, deoarece sunt mult mai slabi decât ucraineni FOTO Twitter

Soldaţii buriaţi, consideraţi cei mai cruzi dintre toate forţele armate ruse, ar fi mai slab pregătiţi decât soldaţii ucraineni şi cad pe capete. Buriaţii provin din regiunea Buriaţia, aflată la graniţa dintre Mongolia şi Siberia.

Ruşii şi-au retras trupele buriate de la Severodoneţk, deoarece acestea sunt semnificativ mai slabe decât trupele ucrainene: „Cad ca muştele. Rasiştii au scos ultimii buriaţi din Severodoneţk pentru că nu rezistă în lupta cu apărătorii ucraineni. Luptele aprige continuă în interiorul Severodoneţk. Buriaţii s-au retras pentru că sunt mult mai slabi decât apărătorii noştri“, a transmis Serhii Haidai, şeful Administraţiei Militare ucrainene a Regiunii Lugansk, citat de Yahoo News. 

Potrivit lui Haidai, forţele de ocupaţie ruse trag intens asupra oraşului Lisichansk cu arme de calibru înalt, care pot pătrunde în beton, astfel că locuitorii sunt în pericol extrem chiar şi în adăposturi.

Serhii Haidai a mai precizat că pierderile Rusiei în regiunea Lugansk le depăşesc cu mult pe cele ale Ucrainei.

De altfel, majoritatea soldaţilor ruşi ucişi în războiul din Ucraina provin din republicile Daghestan din Caucaz şi Bureatia din Siberia.

Din mărturiile adunate în regiunea Herson, „buriaţii” sunt cei care jefuiesc, distrug, violează, torturează şi ucid ucrainenii din zonele ocupate. Ei sunt un popor mongol care trăieşte între Rusia (90%), Mongolia (9%) şi China (1%). 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Invazia condusă de Rusia este „Covid-22“ şi armele sunt vaccinul, a spus Zelenski

Macron l-a asigurat pe Zelenski că-i va furniza armament greu

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri