Invazia condusă de Rusia este „Covid-22“ şi armele sunt vaccinul, a spus Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski a comparat invaziei Rusiei cu pandemia de COVID  FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski a comparat invaziei Rusiei cu pandemia de COVID  FOTO Profimedia

Volodimir Zelenski a comparat invazia Rusiei cu Covid şi a descris armele şi sancţiunile ca pe un vaccin, pe măsură ce poziţia militară a Ucrainei în Donbas se înrăutăţeşte, scrie The Guardian.

Preşedintele ucrainean, care a vorbit printr-o intervenţie video la gala prin care au fost celebraţi cei mai influenţi 100 de oameni ai anului de revista Time, a făcut din nou lobby pentru mai mult ajutor extern, deoarece „armata ucraineană moare pe câmpul de luptă".

El a întrebat retoric dacă preşedintele SUA, Joe Biden, şi membrii Congresului folosesc „toată capacitatea influenţei noastre şi a conducerii noastre” şi le-a cerut să fie „100% influenţi”.

„Armele şi sancţiunile sunt... un vaccin... împotriva Covid-22 adus de Rusia", a spus Zelenski, la câteva ore după ce a afirmat că lupta pentru Sievierodoneţk ar putea decide soarta întregului Donbas - numele dat colectiv provinciilor Doneţk şi Luhansk în estul ţării sale.

Armata ucraineană păstrează zonele industriale din Sievierodoneţk, în timp ce Rusia concentrează pe loviturile aeriene, artileria şi focurile de mortiere pentru a prelua controlul oraşului din prima linie.

Uneori, artileria rusă a depăşit apărătorii cu 10 la unu, potrivit armatei Ucrainei, iar aproximativ o treime din forţele totale ale Rusiei sunt concentrate în jurul oraşului, unde au rămas aproximativ 10.000 de civili, mulţi dintre ei în vârstă.

Forţele ruse îşi concentrează toată puterea în zonă, a declarat pentru Reuters secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksiy Danilov. "Nu-şi cruţă oamenii,  îi trimit să fie carnea de tun”, a spus el. "Ne bombardează armata zi şi noapte". 

Vă recomandăm să mai citiţi 

SUA nu au o imagine clară a strategiei de război a Ucrainei. Au mai multe informaţii despre ruşi şi asta ar putea fi o problemă

Scandal în Australia. Decizia „nebună“ a KFC de a pune varză în hamburgeri a dus la o criză naţională, spune premierul

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite