Dezbatere Historia la Adevărul Live: Germania şi Rusia, o ecuaţie complicată VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul cancelar german Angela Merkel a fost criticat pentru relaţiile strânse cu Moscova  FOTO EPA EFE
Fostul cancelar german Angela Merkel a fost criticat pentru relaţiile strânse cu Moscova  FOTO EPA EFE

În timp ce războiul face ravagii în partea de est a Ucrainei, fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a explicat într-un interviu ţinut în faţa publicului în sala unui teatru berlinez că nu regretă  nimic şi nu are motive să se scuze pentru politicile sale în relaţia cu Rusia.

Dar, în urma invadării Ucrainei, Germania şi-a schimbat radical poziţia în privinţa Rusiei şi încearcă să găsească soluţii pentru a-şi reduce dependenţa faţă de  importurile de gaze ruseşti. În acelaşi timp, Uniunea Europeană trebuie să ia decizii cruciale privind statutul celor trei ţări, Ucraina, Republica Moldova şi Georgia care vor să  înceapă negocierile de aderare. Totul pe fundalul acutizării efectelor economice produse de  război. 

La ce evoluţii să ne aşteptăm pe frontul din Ucraina şi în plan diplomatic? De ce au eşuat toate tentativele de negociere, inclusiv în încercarea de a găsi soluţii pentru deblocarea exporturilor de grâne din Ucraina? Discutăm la Dezbaterile Historia, cu Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle şi cu Andi Lăzescu, analist politic, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.    

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite