Macron l-a asigurat pe Zelenski că-i va furniza armament greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Franţei a discutat cu Zelenski  FOTO Getty Images
Preşedintele Franţei a discutat cu Zelenski  FOTO Getty Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron a asigurat Kievul că ţara sa va furniza armament greu de care Ucraina are nevoie pentru a se apăra în faţa Rusiei, scrie dpa.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski, Macron a subliniat că ţara sa este de partea Ucrainei, a precizat joi seară Palatul Elysee. 

Cei doi lideri au discutat despre nevoile Kievului din punct de vedere militar, echipamente, sprijin politic şi financiar şi ajutor umanitar. 

Franţa a furnizat deja Ucrainei obuziere Caesar şi a instruit soldaţii ucraineni pentru a le folosi în Franţa. Obuzierul de calibrul 155 milimetri montat pe camion poate lovi ţinte cu precizie până la o distanţă de 40 de kilometri. Parisul a trimis Kievului şi câteva rachete antitanc Milan.

Noul ministru de Externe al Franţei, Catherine Colonna, a declarat când a vizitat Kievul la sfârşitul lunii mai că urmează un „răspuns concret" la cererea Ucrainei de arme mai grele.

Palatul Elysee a transmis că Macron şi Zelenski au stabilit să rămână în contact, în special cu privire la cererea Ucrainei de aderare la UE şi la discuţie asupra subiectului care va fi discutată la Consiliul European din 23-24 iunie.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Războiul din Ucraina schimbă lumea. Primul Război Mondial a făcut trecerea de la cărbune la petrol, Al Doilea a adus energia nucleară. Ce urmează?

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică anunţă că Iranul îndepărtează 27 de camere de supraveghere de la instalaţiile nucleare

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite