Rusia susține că a respins un atac ucrainean în Herson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele ruse au respins atacurile ucrainene în sudul regiunii Herson și în estul zonei Lugansk, a afirmat, luni, Ministerul rus al Apărării, relatează Sky News.

Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia

În timp ce trupele ucrainene continuă cu contraofensiva în estul Ucrainei, oficialii instalați de ruși au evacuat mii de civili din Herson peste râul Nipro.

Capitala regională a Hersonului este singurul oraș mare pe care Rusia l-a capturat intact de la începutul invaziei.

De asemenea, autoritățile pro-ruse din regiune au anunțat că bărbații care au rămas în zonă vor avea opțiunea de a se alătura unei unități militare de autoapărare.

Cu toate acestea, Kyrylo Budanov, șeful spionajului militar al Ucrainei, a declarat pentru publicația Ukrainska Pravda că „Ei creează iluzia că totul este pierdut.

Dar, în același timp, ei mută noi unități militare și se pregătesc să apere străzile din Herson”.

Potrivit unui raport dat publicității, duminică, de experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), armata ucraineană avansase cu succes în regiunile Herson și Lugansk, invadatorii ruși pierzând o parte din teritoriul de lângă Bakhmut în regiunea Donețk, relatează agenția RBC Ukraine.

Statul major al forțelor armate ucrainene a confirmat că pe 24 octombrie, forțele ucrainene au eliberat 3 localități din regiunea Lugansk (Karmazînivka, Measojarîvka și Nevske) și o localitate din reginea Donețk (Novosadovy).

De asemenea, duminică, Forțele Armate ale Ucrainei au respins atacurile trupelor ruse din nordul regiunii Harkov de-a lungul graniței regiunii Harkov-Belgorod.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite